Corporate skills zijn irrelevant voor succesvol ondernemen

Corporate skills zijn irrelevant voor successvol ondernemen - Tony de Bree

Goedemorgen.

negen jaar geleden heb ik mijn comfortabele, goedbetaalde baan bij de ABN Amro Bank verlaten om ‘eindelijk’ vrij te zijn en full-time te kunnen ondernemen en geld te kunnen verdienen. In dit 1e blog deel ik mijn persoonlijke lessen die ik heb geleerd over de relevantie van corporate vaardigheden als je bijvoorbeeld voor jezelf wilt gaan beginnen zoals ik heb gedaan, je eigen startup wilt oprichten of wilt gaan werken voor een scale-up.

Wat zijn corporate skills?

Corporate skills of corporate vaardigheden zijn specifieke, persoonsgebonden kenmerken die tot uiting komen in succesvol gedrag binnen een grote bedrijfsorganisatie. Deze competenties bepalen of je geschikt bent voor een specifieke functie en of je past binnen de organisatiecultuur van een grote traditionele onderneming.

Corporate skills zijn irrelevant voor succesvol ondernemen

Sinds het jaar 2000 begon ik thuis te leren om online geld te verdienen vanuit huis en ik ontdekte vrij snel dat, op een klein aantal uitzonderingen na, mijn corporate vaardigheden op een enkele uitzondering na niet relevant waren om succesvol online vanuit huis geld te verdienen met mijn e-books en software. Integendeel, ik moest ‘resocialiseren’ zoals ik het noemde.

Lees ook: ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’ Wat is het A La Carte Leermodel?’, Omscholing in crisistijd  & ‘Wat is betekenisvol ondernemen?’

En daarom ben ik ook per direct gestopt met het volgen van corporate managementtrainingen, het kopen van corporate managementboeken en het bijwonen van corporate events online en offline inclusief sinds het begin van de Coronacrisis ‘gratis’ online corporate webinars en corporate masterclasses.

Tony de Bree werkte 26 jaar bij ABN AMRO en maakte zelf succesvol de transitie van bankier tot ondernemer met zijn eigen ‘plan b’. Hij is adviseur, spreker, docent en business coach en serieel schrijver van een groot aantal doe-boeken. Tony begeleidt bedrijven de crisis te overleven en een kleine groep (ex-)executives en (ex-) medewerkers bij o.a. financiële instellingen en andere corporates om de transitie ‘van bankier tot ondernemer’ naar succesvol ZZP’erschap, een oprichter van een startup of werknemer van een scale-up te kunnen maken.   

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started making money online from home with digital products next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally with on demand consulting and blended learning programs.

You might like