7 Digitale trends voor ondernemers in 2021 Updated for 2024

7 digitale trends voor ondernemers in 2021 door Tony de Bree

Updated: May 25, 2024

Goedemorgen.

Er is op LinkedIn veel aandacht voor ‘corporate’ digitale trends voor 2021 door bedrijven als Forrester, Gartner, de bekende management consulting bureaus en de grote accountantsbureaus. Maar heb je daar als starter of als actieve zelfstandige ondernemer nu zo veel aan? het antwoord is nee.

Om eerlijk te zijn ben ik als zelfstandig ondernemer helemaal niet geïnteresseerd in wat deze zakelijke trendwatchers zeggen. Waarom niet? Omdat 1) ze zich richten op digitale trends in de wereld van grote corporates en andere grote organisaties en 2) wat zij zien als digitale trends en d is voor mij als zelfstandig ondernemer en voor mijn meeste klanten niet relevant. Online geld verdienen sinds 2000 als bijzaak en sinds 2011 fulltime met mijn virtuele organisatie …… en ik vind het geweldig!

Vanuit het perspectief van een starter of bestaande zelfstandige ondernemer zijn dit de belangrijkste digitale trends voor 2021.

1. Thuiswerken.

Zelf was ik om een ​​aantal redenen beter voorbereid. Mijn vader ging failliet toen ik 18 was en als gevolg daarvan werd ik gedwongen om op andere manieren inkomen te genereren om mijn studie te betalen en mezelf te onderhouden en om relevante digitale vaardigheden te leren.

2. Online geld verdienen en online geld besparen.

Vanwege de pandemie en de lokale lockdowns zijn veel ondernemers gedwongen zich te concentreren op hoe ze online geld kunnen verdienen en geld kunnen besparen. veel zelfstandige vrouwen en wereldwijd werkend vanuit huis deden dat al in de zogenaamde ‘gig-economie’, maar ook veel andere zelfstandige ondernemers zijn nu gedwongen om online businessmodellen en vooral online verdienmodellen te leren.

3) E-commerce.

Door de Covid-pandemie kopen steeds meer mensen online producten en diensten. En als gevolg daarvan hebben steeds meer corporates, starters, startups, scale-ups, MKB’s en lokale restaurants en winkels zich gewaagd aan eCommerce-businessmodellen en verdienmodellen.

4) De virtuele organisatie: online groeien en schalen met ICT.

Grote bedrijven proberen al 30 jaar klein, Lean en Agile te worden met behulp van ICT. Slimme en succesvolle starters en bestaande ondernemers zijn erin geslaagd online te groeien en op te schalen en klein te blijven met hun organisatie. Hoe? Door een eigen virtuele organisatie te ontwikkelen en slimme ICT in te zetten.

Lees ook: ‘Heb jij een plan-b als je je baan verliest?’ , ‘Wat is jouw online Plan-b?’ & ‘Corporate skills zijn irrelevant voor succesvol ondernemen’. 

5) Sales en marketingautomatisering.

Een van de manieren waarop slimme en succesvolle onafhankelijke bedrijfseigenaren, waaronder online freelancers, oprichters van startups en CEO’s van scaleups, erin zijn geslaagd om online te groeien en op te schalen, klein blijven is dankzij verkoop- en marketingautomatisering. Inclusief social media marketing en sales, social storytelling, webinars en andere ICT die u helpen om het aantal klanten dat u kunt bedienen te schalen en de juiste leads te bereiken zonder uw organisatie te laten groeien in termen van aantal medewerkers en managementlagen.

6) Verschillende vormen van E-learning.

De e-learning-industrie is explosief gegroeid, zowel in de zakelijke als in de publieke sector. In de meeste gevallen is echter het enige dat tot nu is gedaan, is het online geven van de gebruikelijke hoorcolleges en daar worden de meeste studenten (en terecht) niet vrolijk van.

De echte revolutie in online leren zit echter heel ergens anders: in het ontwerp voor ondernemers van individuele blended learning-cursussen in mijn eigen niet-corporate online wereld. Het soort individuele on demand leeractiviteiten die ik zelf sinds 2011 en helemaal sinds het begin van de Corona-pandemie van uit huis volg. Iets wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds w-3 uur per dag doe. Niets groepsgewijs, niets ‘docent-gestuurd’.

7) Alles op aanvraag.

De belangrijkste digitale trend met een enorme impact op het businessmodel en vooral de inkomstenmodellen van ons allemaal is naar mijn mening ‘alles op aanvraag’, ‘on demand’.

Conclusie. 

Als je al sinds het begin van de 21e eeuw naar digitale trends kijkt voor ondernemers die vanuit huis werken, dan zijn deze trends enorm versneld sinds het begin van de Coronacrisis. Waaronder de explosie van het gebruik van verschillende soorten online video waaronder pitch videos.

En daarom heb ik me sinds het begin van die crisis geconcentreerd op het verwerven en perfectioneren van de relevante sociale- en digitale vaardigheden en vooral alles over het gebruik van online video in al deze verschillende digitale trends. En daarom help ik klanten waaronder mensen die mijn doe-het-zelf pakketten kopen om de juiste keuzes te maken met betrekking tot het verewerven van de juiste digitale vaardigheden en de juiste sociale vaardigheden.

En dat is ook waarom op onze nieuwe site, www.tonydebree.online, elke post begint met een video of eigenlijk een online video is. Bekijk die nieuwe site die we aan het opbouwen zijn hier.

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing en e-commerce en maakte met ups en downs de overstap van bankier naar ondernemer die vanuit huis werkte en online geld verdiende met zijn eigen ‘online plan b’ als ondernemer in deeltijd vanaf 2000 en als hybride ondernemer sinds 2011. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony met ‘de virituele eenmanszaak’ als kleine ondernemers, lokale ondernemers, startups en scaleups om te overleven en managers en medewerkers om de succesvolle transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken. Neem hier nu contact met hem op.


About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

error: Content is protected !!