Heb jij een plan-b als je je baan verliest?

Heb jij een online plan-b als je je vaste baan verliest - door Tony de Bree

Goedemorgen.

ik weet niet of het je ook op is gevallen maar veel mensen met een vaste baan blijken geen enkel plan-b te hebben voor als hun inkomen gedeeltelijk of zelfs helemaal wegvalt. En daardoor komen ze direct in grote financiele problemen. Dat is mij niet overkomen en dat hoeft jou ook niet te overkomen als je snel actie onderneemt.

Het faillissement van mijn vader in 1985.

Ik was zelf beter voorbereid en dat had een aantal redenen. Mijn vader is failliet gegaan op mijn 18e zoals je in Groeien zonder te groeien kunt lezen en daardoor werd ik gedwongen op andere manieren inkomsten te genereren om mijn studie te betalen en in mijn levensonderhoud te voorzien.

Mijn online plan-b naast mijn vaste baan tussen 2000 – 2008.

Vanaf ongeveer het jaar 2000 leerde ik hoe ik online geld kon verdienen vanuit huis met digitale producten als e-books en software met Paypal als payment provider. En dat liep prima. Ik leerde daar ook de online wereld kennen van Fiverr en andere partners met wie ik snel kon schakelen en die me snel konden helpen met een hoge kwaliteit en een lage prijs.

Vanaf 2011 zelfstandig hybride ondernemer.

eind 2011 verliet ik ABN Amro en stelde ik mijn nieuwe hybride plan in werking. Een groot gedeelte van mijn inkomsten kwam uit offline aciviteiten, maar ik bleef me daarnaast nieuwe digital-skills eigen maken….just in case.

Meer:  ‘Wat is outplacement 2.0?’

Mijn online plan-b sinds het begin van de Coronacrisis. 

Sinds het begin van de Coronacrisis heb ik mijn persoonlijke online plan-b weer uit de kast gehaald en aangepast op basis van wat ik ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model noem. En dat werkt tot nu toe prima. Naast een snelle exercitie om onnodige uitgaven te stoppen en te investeren in permanente voor mij en mijn klanten relevante right-skilling, met nadruk op relevante digital-right skilling voor zelfstandige ondernemers.

Wilt jij nu direct beginnen met jouw persoonlijke online plan-b?

Als je nu snel je eigen online plan-b wilt maken tijdens de tweede lockdown en de juiste social en digital skills wilt leren in je eigen tempo, bel me dan vandaag op 06-34387806 of stuur me hier een e-mail om nu een gratis online afspraak te maken.

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing en e-commerce. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis als zijn ‘online plan-b’. Sinds 2011 is hij hybride ondernemer met ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model. Vanaf  het begin van de coronacrisis helpt hij kleine ondernemers, lokale ondernemers, startups en scaleups om te overleven en managers en medewerkers om snel de transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken met hun eigen online plan-b.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

20 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!