7 tips om jezelf toekomstbestendig te maken in 2021

7 tips om jezelf toekomstbestendig te maken in 2021 door Tony de Bree

Goedemorgen,

fijne Kerstdagen gehad ondanks Corona? Dan is het goed na te denken over hoe je jezelf in 2021 toekomstbestendig kunt maken en direct in actie te komen.

Ondanks alle steunmaatregelen van de Overheid is het duidelijk dat veel mensen met een vaste baan hun baan gaan verliezen, terwijl het aantal vaste banen in Nederland snel aan het afnemen is.

En dus moet je snel actie ondernemen om jezelf voor de korte en voor de lange termijn toekomstbestendig te maken. Hier zijn mijn 7 persoonlijke tips.

Lees ook: Wat is persoonlijk right-skilling?’, ‘Heb jij een plan-b als je je baan verliest?’ , ‘Wat is jouw online Plan-b?’ & ‘Corporate skills zijn irrelevant voor succesvol ondernemen’. 

1. Bekijk je financiele positie.

Het is verstandig om zsm naar je huishoudboekje te kijken en zo snel mogelijk niet-noordzakelijke kosten te reduceren, liefst naar 0.

2. Neem een besluit over je toekomst. 

Het is verstandig om eventueel samen met je partner en beslissing te nemen over of je ten koste van alles werknemer wilt zijn of blijven of dat je in een of andere vorm ondernemer wilt worden.

3. Zoek een betrouwbare sparringpartner.

Zoek een betrouwbare sparringpartner. Het is belangrijk om met iemand te kunnen sparren die je neit uit eigen belang ene bepaalde richting op duwt. Liefst iemand die een vergelijkbaar profiel en/of vergelijkbare life events heeft meegemaakt.

4. Vraag betrouwbaar loopbaanadvies. 

Er is een groot verschil tussen traditioneel outplacement en outplacement 2.0. Veel traditionele HR-professionals richten zich op vaste banen bij grote bedrijven en grote organisaties. Daar heb je nu niet zoveel aan. Zeker niet als je hoogopgeleid bent en boven de 45.

5. Vraag betrouwbaar werkadvies. 

De Nederlandse arbeidsmarkt bestaat al lang niet meer, we leven in een wereld met een digitale werkmarkt, vaak zelfs klusmarkt. Dat betekent dat het cruciaal is dat je eerlijk en realistisch werkadvies krijgt. Centraal daarbij staat hoe jij voldoende inkomen kunt generereren online en offline met jouw talenten en jouw kennis om in 2021 en daarna je rekeningen te kunnen betalen.

6. Stel je persoonlijke righ-skilling plan op. 

Afhankelijk van jouw persoonlijk profiel en wat je zelf wilt, moet je zo snel mogelijk een persoonlijk right-skillingplan opstellen en uitvoeren. dat betekent dat je vooral invidueel en in eigen tempo met persoonlijke 1-op-1 begeleiding aan de slag moet gaan om geen onnodige tijd te verliezen.

En dat impliceert ook dat je van de voor jou persooonlijk beste leervormen gebruik moet maken.

7. Start direct met je persoonlijke right-skilling plan.

Het is belangrijk om direct te kunnen beginnen en dat je je persoonlijke right-skilling plan snel uitvoert. Dat betekent nu beginnen.

Maak jezelf nu toekomstbestendig in 2021.

Als je wilt weten hoe jij jezelf snel toekomstbestendig kunt maken in je huidige baan of in een nieuwe rol in 2021 en je wilt geen kostbare tijd en geld verliezen, aarzel dan niet om me te bellen/te appen op 06-34387806 of stuur me een e-mail hier. Dan maken we direct een afspraak.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn.  Volg me op Twitter, @dagboekbankier of @2urigewerkdag.

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance & KYC. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis als zijn ‘online plan-b’. Sinds 2011 is hij hybride ondernemer met ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model. Vanaf  het begin van de coronacrisis helpt hij  met digital products & on demand online services kleine ondernemers, lokale ondernemers, startups en scaleups om te overleven en managers en medewerkers om de transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken met hun eigen online plan-b en hun eigen right-skilling plan.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!