Wat is startup bedrijfskunde? Updated for 2024

Wat is startup bedrijfskunde - door Tony de Bree

Updated: May 27, 2024

Goede middag.

Bedrijfskunde is zoals bekend het vakgebied dat zich bezig houdt met de organisatie en het aanpassen van de organisatie van bedrijven en hoe ondernemingsdoelstellingen moeten worden geformuleerd en kunnen worden bereikt.

Corporate bedrijfskunde opleidingen

Ik heb een aantal verschillende traditionele ‘corporate’ bedrijfskunde-opleidingen succesvol mogen afsluiten toen ik bij ABN Amro werkte (voor ICT’ers, Internationale Bedrijfskunde en een European Executive MBA) en ben in 2001 gepromoveerd in de Bedrijfskunde & Knowledge Management op digitale transformatie van financiële dienstverleners (zie hier).

Het waren allemaal prima Action-learning opleidingen en ik heb er veel aan gehad in de corporate wereld en nog steeds met grote klanten die klein moeten worden. Waarom? Omdat je leert hoe je corporate organisatieadvies kunt geven en aan corporate change management kunt doen.

Lees ook: ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’ , ‘Wat is jouw online Plan-b?’ & ‘Corporate skills zijn irrelevant voor succesvol ondernemen’. 

Wat is startup bedrijfskunde?

Startup bedrijfskunde is het vakgebied dat zich bezig houdt het organiseren van een startup en het integraal aanpassen van de organisatie van startups in crisistijd bijvoorbeeld en hoe ondernemingsdoelstellingen kunnen worden geformuleerd en online en offline kunnen worden gerealiseerd samen met je unieke startup netwerk.

Centraal bij startups staat hoe je klein blijft met behulp van ICT, met een virtuele organisatie. Dat is dus een hele andere omgeving dan bedrijfskunde voor en door (vaak te) grote organisaties.

De organisatie van startups en het change management van startups is traditioneel gezien een ondergeschoven kindje geweest, maar daar is o.a. met de methoden en hulpmiddelen uit  Kan het vliegen?’, Overlevingsstrategie voor startups’  en ‘Groeien zonder te groeien verandering in gekomen.

Blended learning pilot ‘startup bedrijfskunde’ start per 1 mei 2021.

Het snel organiseren van een startup en het op tijd veranderen van de organisatie van een startup is een apart vakgebied waar andere soft- en hardskills voor nodig zijn dan voor corporate organisatieadvies. En waarvoor je andere methoden, technieken en hulpmiddelen nodig hebt. Zeker in geval van een crisis zoals de Coronacrisis.

Daarom kun je per 1 januari 2021 een on demand blended learning opleiding ‘startup bedrijfskunde’ volgen. Aangezien het een individueel traject op maat is met intensieve individuele & persoonlijke begeleiding, is het aantal deelnemers dat tegelijkertijd de opleiding kan volgen beperkt.

Meer weten? 

Wil je meer weten over de nieuwe blended learning opleiding ‘startup bedrijfskunde’, email dan via dit formulier uw mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

error: Content is protected !!