Wat is startup bedrijfskunde?

Wat is startup bedrijfskunde - door Tony de Bree

Goede middag.

Bedrijfskunde is zoals bekend het vakgebied dat zich bezig houdt met de organisatie en het aanpassen van de organisatie van bedrijven en hoe ondernemingsdoelstellingen moeten worden geformuleerd en kunnen worden bereikt.

Corporate bedrijfskunde opleidingen

Ik heb een aantal verschillende traditionele ‘corporate’ bedrijfskunde-opleidingen succesvol mogen afsluiten toen ik bij ABN Amro werkte (voor ICT’ers, Internationale Bedrijfskunde en een European Executive MBA) en ben in 2001 gepromoveerd in de Bedrijfskunde & Knowledge Management op digitale transformatie van financiële dienstverleners (zie hier).

Het waren allemaal prima Action-learning opleidingen en ik heb er veel aan gehad in de corporate wereld en nog steeds met grote klanten die klein moeten worden. Waarom? Omdat je leert hoe je corporate organisatieadvies kunt geven en aan corporate change management kunt doen.

Lees ook: ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’ , ‘Wat is jouw online Plan-b?’ & ‘Corporate skills zijn irrelevant voor succesvol ondernemen’. 

Wat is startup bedrijfskunde?

Startup bedrijfskunde is het vakgebied dat zich bezig houdt het organiseren van een startup en het integraal aanpassen van de organisatie van startups in crisistijd bijvoorbeeld en hoe ondernemingsdoelstellingen moeten worden geformuleerd en online en offline kunnen worden bereikt.

Centraal bij startups staat hoe je klein blijft met behulp van ICT, met een virtuele organisatie. Dat is dus een hele andere omgeving dan bedrijfskunde voor en door (vaak te) grote organisaties.

De organisatie van startups en het change management van startups is traditioneel gezien een ondergeschoven kindje geweest, maar daar is o.a. met de methoden en hulpmiddelen uit  Kan het vliegen?’, Overlevingsstrategie voor startups’  en ‘Groeien zonder te groeien verandering in gekomen.

Blended learning ‘startup bedrijfskunde’ start per 1 januari 2021.

Het snel organiseren van een startup en het op tijd veranderen van de organisatie van een startup is een apart vakgebied waar andere soft- en hardskills voor nodig zijn dan voor corporate organisatieadvies. En waarvoor je andere methoden, technieken en hulpmiddelen nodig hebt. Zeker in geval van een crisis zoals de Coronacrisis.

Daarom kun je per 1 januari 2021 een on demand blended learning opleiding ‘startup bedrijfskunde’ volgen. Aangezien het een individueel traject op maat is met intensieve individuele & persoonlijke begeleiding, is het aantal deelnemers dat tegelijkertijd de opleiding kan volgen beperkt.

Meer weten? 

Wil je meer weten over de nieuwe blended learning opleiding ‘startup bedrijfskunde’, email dan via dit formulier uw mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started making money online from home with digital products next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally with on demand consulting and blended learning programs.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.