Wat is jezelf toekomstbestendig maken?

Wat is jezelf toekomstbestendig maken door Tony de Bree

Aangezien we in een tweede lockdown ‘in Nederland zitten en de Kerst nadert, leek het me een goed idee om in een aantal blogs en pitch-video’s enkele van mijn persoonlijke tips en ervaringen te delen over hoe je jezelf toekomstbestendig kunt maken in 2021 en hoe ik dat persoonlijk doe.

Allereerst moeten we het dus eens zijn over wat ‘jezelf toekomstbestendig maken’ betekent.

Wat is ‘jezelf toekomstbestendig maken’?

Jezelf toekomstbestendig maken is het proces van anticiperen op de toekomstige soft- en hard skills die je persoonlijk nodig hebt om de effecten van schokken en stress van toekomstige gebeurtenissen te minimaliseren en om op tijd de relevante vaardigheden voor jou persoonlijk te verwerven.

Lees ook: ‘Heb jij een plan-b als je je baan verliest?’ , ‘Wat is jouw online Plan-b?’ & ‘Corporate skills zijn irrelevant voor succesvol ondernemen’. 

In deze definitie is opnieuw het woord ‘relevant’ van belang. Waarom? Want afhankelijk van je persoonlijk profiel inclusief je leeftijd, je huidige skillset en je persoonlijke financiële situatie, zal een levensgebeurtenis als het verliezen van een goedbetaalde baan of het failliet gaan van je bedrijf anders zijn dan de impact van dat soort life events op andere hoogopgeleide mensen.

En dus is het ‘jezelf toekomstbestendig maken’ een individuele, persoonlijke oefening, met je eigen individuele plan op maat.

Een gratis intakegesprek online. 

Als je wilt weten hoe jij persoonlijk jezelf toekomstbestendig kunt maken in je huidige baan of in een nieuwe rol en je wilt geen kostbare tijd en geld verliezen, aarzel dan niet om me te bellen/te appen op 06-34387806 of stuur me een e-mail hier. Dan maken we direct een afspraak.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn.  Volg me op Twitter, @dagboekbankier of @2urigewerkdag.

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance & KYC. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis als zijn ‘online plan-b’. Sinds 2011 is hij hybride ondernemer met ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model. Vanaf  het begin van de coronacrisis helpt hij  met digital products & on demand online services kleine ondernemers, lokale ondernemers, startups en scaleups om te overleven en managers en medewerkers om de transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken met hun eigen online plan-b.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started making money online from home with digital products next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally with on demand consulting and blended learning programs.

You might like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.