Wat is het A La Carte leermodel?

Wat is het a la carte leermodel door Tony de Bree

Goedemorgen,

sinds het begin van de Covid-19-crisis is er een enorme toename in de vraag naar e-learning, online cursussen en blended learning in verschillende vormen. Een van de meest veelbelovende vormen en degene die ik zowel zelf voor mijn eigen levenslang leren activiteiten sinds maart van dit jaar als voor onze klanten gebruik, is het ‘A La Carte leermodel’. Wat dat is?

Het A La Carte-model is een blended learning-benadering, waarmee individuele studenten zelf verschillende online en offline instructiemethoden en tools kunnen kiezen, waaronder online tutorials, games, online cursussen, canvassen & checklists en groepsinstructie onder leiding van een instructeur. Op die manier stemmen ze hun persoonlijke blended-learning programma samen, “a la carte’, op basis van hun persoonlijke leerstijlen, behoeften en beschikbare tijd.

Lees:  ‘Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie in 2021?’, ”Wat is persoonlijk right-skilling?’, ‘Wat is jezelf toekomstbestendig maken?’ & ‘Wat is e-learning nu echt?’

Blended learning en e-learning: een stukje geschiedenis sinds de vorige eeuw.

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw heb ik met mijn teams het ‘a la carte leermodel’ in de wereldwijde banksector als programmamanager eLearning en Computer Based Training (CBT) bij de ICT-divisie van de Amro Bank en als Head of Educational Techology tot 1993 toegepast (zie hier).

Sinds 2011 gebruik ik het ‘a la carte-model’ opnieuw om ‘a la carte blended learning-programma’s’ te ontwerpen en opnieuw te ontwerpen voor verschillende niches van klanten, waaronder leidinggevenden, startups, scale-ups voor docenten en voor trainers:

  • Blended learning-ontwerp.
  • E-learning ontwerp.
  • Online cursusontwerp.
  • Van instructeur-geleid tot multi-media

En voor on demand ‘à la carte outplacement 2.0-programma”s’ voor senior managers en leidinggevenden.

Maak vandaag nog een afspraak.

Als u meer wilt weten over ons ‘a la carte blended learning design’ of onze ‘a la carte outplacement 2.0 programma’s op aanvraag’ voor u persoonlijk of voor uw organisatie, aarzel dan niet om mij te bellen op 06-34387806, neem contact op met mij op Skype op tony.de.bree of e-mail mij hier

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started making money online from home with digital products next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally with on demand consulting and blended learning programs.

You might like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.