Corporate digital skills zijn irrelevant voor succesvol online starten

Corporate digital skills zijn irrelevant voor succesvol online starten door Tony de Bree

Goedemorgen.

negen jaar geleden heb ik mijn goedbetaalde corporate baan bij de ABN Amro Bank verlaten om full-time ‘hybride’ te kunnen ondernemen en geld te kunnen verdienen zonder grote organisatie als ballast.

Ik ontdekte al snel in 2001 tijdens mijn eerste stap om zelfstandig ondernemer te worden met mijn ‘online plan-b’ naast mijn vaste baan, dat ik weinig tot niets had aan veel van mijn corporate skills.

Wat zijn corporate skills?

Corporate skills of corporate vaardigheden zijn specifieke, persoonsgebonden kenmerken die tot uiting komen in succesvol gedrag binnen een grote bedrijfsorganisatie. Deze competenties bepalen of je geschikt bent voor een specifieke functie en of je past binnen de in dit geval de corporate organisatiecultuur van een grote traditionele onderneming. daarbij gaat het om corporate sociale vaadigheden, corporate sales & marketing kennis en ervaring en voor corporate digital skills.

Corporate digital skills zijn irrelevant voor succesvol online starten

Sinds het jaar 2000 begon ik thuis te leren om online geld te verdienen vanuit huis en ik ontdekte vrij snel dat, op een klein aantal uitzonderingen na, mijn corporate digitale vaardigheden en diploma’s op een enkele uitzondering na niet relevant waren om succesvol online vanuit huis geld te kunnen gaan verdienen met mijn e-books en software, mijn ‘online plan-b’.

Lees ook: ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’ , ‘Wat is digital right-skilling?’ , Wat is het A La Carte Leermodel?’, Omscholing in crisistijd  & ‘Wat is betekenisvol ondernemen in 2021?’

Geen corporate digital skills opleidingen meer.

En daarom ben ik ook direct na mijn vertrek bij ABN Amro in 2011 helemaal gestopt met het volgen van corporate digital skills opleidingen en andere corporate opleidingen inclusief corporate sociale vaardigheden en corporate digital marketing opleidingen trouwens.

Wat ik heb gedaan is me richten op het volgen van ‘klein blijven’ ICT-opleidingen en digital marketing blended learning opleidingen op maat. In mijn eigen tijd, in mijn eigen tempo en tegen veel lagere kosten.

Als je dus succesvol online wilt gaan ondernemen en relevante opleidingen wilt volgen, stop dan met het volgen van opleidingen die gericht zijn op het leren van corporate digital skills.

Als je meer daarover wilt weten, email me dan hier.

Tony de Bree werkte 26 jaar bij ABN AMRO en maakte zelf met vallen en opstaan de transitie van bankier tot ondernemer met zijn eigen ‘online plan b’. Hij is adviseur, spreker, docent en business coach en serieel schrijver van een groot aantal doe-boeken. Tony helpt bedrijven de crisis te overleven en starters waaronder studenten en managers en medewerkers van corporates om de transitie van manager of medewerker naar succesvol online ondernemerschap met de virtuele eenmanszaak te maken.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. IN ICT, in Educational Technology, in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started to make money online from home with digital products next to his dayjob as 'online plan b'. In 2011, he became independent business owner helping senior managers, startups, scaleups & SMEs to survive and grow with on demand consulting, training & coaching and as Dragon.

You might like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.