Wat is outplacement 2.0? Updated for 2024

Wat is outplacement 20 door Tony de Bree

Updated: May 26, 2024

Goede morgen iedereen.

Hoe gaat het? Lekker aan het werk of zit je nu minder rustig op je plek vanwege de mogelijke gevolgen van de Coronacrisis voor je huidige baan? Dat laatste kan ik me goed voorstellen trouwens.

Net als veel andere mensen in traditionele grote organisaties, kon ik in 2011 ABN Amro verlaten en moest ik verplicht een traditioneel outplacementprogramma doorlopen ter voorbereiding op mijn vertrek in de tweede helft van 2011.

Het was eigenlijk een verspilling van kostbare tijd en geld van ABN Amro, maar ook van mijzelf. Waarom? Want toen al was de kans voor iemand zoals ik om een ​​nieuwe soortgelijke baan te vinden met een vergelijkbaar salaris praktisch nihil.

Traditionele outplacement-activiteiten waren eigenlijk zinloos.

Ik wist dat het waarschijnlijk zo zou zijn, dus had ik sinds het jaar 2000 gewerkt aan wat ik mijn online plan-b had genoemd, mijn persoonlijke juiste vaardigheidsplan.

Lees ook: ‘Heb jij een plan-b als je je baan verliest?’ , ‘Wat is jouw online Plan-b?’ & ‘Wat is het ‘A la carte Leermodel?’

En dat heeft me echt geholpen en het heeft sindsdien veel van onze klanten geholpen. Zeker nu sinds het uitbreken van de Covid-19-crisis. Ik noem die aanpak sindsdien ‘Outplacement 2.0’

Outplacement 2.0 zijn innovatieve on demand diensten die een aangezegde of al ontslagen werknemer helpen bij de transitie naar succesvol zelfstandig ondernemerschap of bij het vinden van een nieuwe baan bij corporates, maar vooral bij startups, scale-ups en MKB-bedrijven. Het combineert op maat gemaakte blended learning-programma’s voor ‘right-skilling talent’ met op-maat activiteiten voor ‘repositioning talent’.

Maak vandaag een afspraak.

Wil je meer weten over ‘outplacement 2.0’ programma’s voor jou persoonlijk of voor jouw organisatie als je een HR-professional bent bv, stuur me dan hier een mail of bel me op 06-34387806 en als je meer blogs wilt lezen met tips en tricks rond ‘outplacement 2.0’ inclusief ondernemen in deeltijd naast je huidige baan in het Nederlands, bookmark deze blogs.

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance & KYC. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis als zijn ‘online plan-b’. Sinds 2011 is hij hybride ondernemer met ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model. Vanaf  het begin van de coronacrisis helpt hij kleine ondernemers, lokale ondernemers, startups en scaleups om te overleven en een klein aantal managers en medewerkers om de transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken met hun eigen online plan-b.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

error: Content is protected !!