Wat is een luisterboek?

Wat is een luisterboek - Tony de Bree

Goedemorgen,

steeds meer mensen luisteren naar luisterboeken onderweg in de auto, terwijl ze wandelen of terwijl de aan fitness doen in de sportschool of buiten terwijl ze door de duinen rennen bv.

Maar wat is een luisterboek, ook wel ‘audioboek’ genoemd, eigenlijk?

Een luisterboek of audioboek is een opname van een boek of ander werk dat wordt voorgelezen. Het lezen van de volledige tekst wordt beschreven als “onverkort”, terwijl het lezen van een kortere versie een verkorting is. Gesproken audio is sinds de jaren dertig beschikbaar in scholen en openbare bibliotheken en sinds 2001 overal op het Internet in alle talen.

Lees ook: ‘Wat is personal right-skilling?, ‘Wat is e-learning nu echt?’,‘Wat is jezelf toekomt bestendig maken?’ & ‘Omscholing in crisistijd: kies voor jou relevante opleidingen’  

Je kunt luisterboeken zelf inspreken en zelf verkopen, je kunt ze zelf inspreken en ze door anderen laten verkopen zoals ik met ‘Overlevingstrategie voor startups’ (zie hier) gedaan heb via het bekende Storytel.

Of je kunt ze door andere mensen professioneel laten inspreken zoals met de geupdate versie van Geld verdienen met jezelf gebeurd is (klik hier), opnieuw via Storytel.

Voordelen van luisterboeken.

Het voordeel van luisterboeken is dat je ze overal in je eigen tijd kunt afluisteren. Je kunt gemakkelijk terugluisteren en/of (stukken) opnieuw luisteren. En ze zijn over het algemeen goedkoper dan fysieke boeken en (soms ook) dan ebooks. Dat hangt er een beetje van af of het Nedederlandse of Engelse luisterboeken zijn.

Er zijn ook wat nadelen in vergelijking met ebooks en/of echte fysieke boeken, maar daar kom ik in een ander blog op terug.

Meer te weten komen over hoe jij luisterboeken kunt gebruiken?

Als je meer wilt weten over hoe jij luisterboeken of audioboeken kunt gebruiken om je snel om- en bij te scholen of hoe je ze kunt gebruiken om zelf extra geld te verdienen in je eigen onderneming, aarzel dan niet om mij te bellen op 06-34387806, neem contact op met mij op Skype op tony.de.bree of e-mail mij hier.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

11 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!