Wat is een self-help boek?

Wat is een self-help boek door Tony de Bree

Goedemorgen,

sinds het begin van de Corona-crisis zijn self-help boeken en methoden heel populair. Wat zijn dat eigenlijk ‘self-help’ boeken?

Een self-help of zelfhulpboek is een boek dat is geschreven met de bedoeling zijn lezers te instrueren over het oplossen van persoonlijke problemen. De boeken ontlenen hun naam aan Self-Help, een bestseller uit 1859 van Samuel Smiles, maar zijn ook bekend en geclassificeerd onder “self-improvement” of “zelfverbetering”, een term die een gemoderniseerde versie van zelfhulp is.

Lees ook: ‘Wat is personal right-skilling?, ‘Persoonlijk ‘Groeien zonder te groeien’ in de betekeniseconomie’,‘Wat is jezelf toekomt bestendig maken?’ & ‘Omscholing in crisistijd: kies voor jou relevante opleidingen’  

je hebt veel verschillende soorten self-help boeken. Als ik er even goed over nadenk zijn eigenlijk al mijn boeken ‘self-help’ boeken, ebooks en luisterboeken. Waarom? Omdat mijn missie is om zoveel mogelijk mensen de hulpmiddelen te geven voor zichzelf te zorgen en hun eigen broek te kunnen ophouden. Of zoals nu, de crisis te kunnen overleven.

In combinatie met self-help boeken, kun je ook nog andere hulpmiddelen gebruiken en andere dingen doen om positief te blijven en door deze periode heen te komen waarom het bijhouden van een dagboek, een ‘journal’ en het gebruiken van planners, checklists en werkboeken en andere zogenaamde ‘printables’ zoals je bij ieder van mijn boeken gratis krijgt en ik zelf zeker nu gebruik om zowel geestelijk in balans te komen en te blijven als om productief te zijn en te blijven met mijn virtuele eenmanszaak tijdens deze lockdown.

Kan ik je ergens mee helpen? Bel me danop 06-34387806, neem contact op met mij op Skype op tony.de.bree of e-mail mij hier.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

17 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!