Wat is een self-help boek?

Wat is een self-help boek door Tony de Bree

Goedemorgen,

sinds het begin van de Corona-crisis zijn self-help boeken en methoden heel populair. Wat zijn dat eigenlijk ‘self-help’ boeken?

Een self-help of zelfhulpboek is een boek dat is geschreven met de bedoeling zijn lezers te instrueren over het oplossen van persoonlijke problemen. De boeken ontlenen hun naam aan Self-Help, een bestseller uit 1859 van Samuel Smiles, maar zijn ook bekend en geclassificeerd onder “self-improvement” of “zelfverbetering”, een term die een gemoderniseerde versie van zelfhulp is.

Lees ook: ‘Wat is personal right-skilling?, ‘Persoonlijk ‘Groeien zonder te groeien’ in de betekeniseconomie’,‘Wat is jezelf toekomt bestendig maken?’ & ‘Omscholing in crisistijd: kies voor jou relevante opleidingen’  

je hebt veel verschillende soorten self-help boeken. Als ik er even goed over nadenk zijn eigenlijk al mijn boeken ‘self-help’ boeken, ebooks en luisterboeken. Waarom? Omdat mijn missie is om zoveel mogelijk mensen de hulpmiddelen te geven voor zichzelf te zorgen en hun eigen broek te kunnen ophouden. Of zoals nu, de crisis te kunnen overleven.

In combinatie met self-help boeken, kun je ook nog andere hulpmiddelen gebruiken en andere dingen doen om positief te blijven en door deze periode heen te komen waarom het bijhouden van een dagboek, een ‘journal’ en het gebruiken van planners, checklists en werkboeken en andere zogenaamde ‘printables’ zoals je bij ieder van mijn boeken gratis krijgt en ik zelf zeker nu gebruik om zowel geestelijk in balans te komen en te blijven als om productief te zijn en te blijven met mijn virtuele eenmanszaak tijdens deze lockdown.

Kan ik je ergens mee helpen? Bel me danop 06-34387806, neem contact op met mij op Skype op tony.de.bree of e-mail mij hier.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. IN ICT, in Educational Technology, in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started to make money online from home with digital products next to his dayjob as 'online plan b'. In 2011, he became independent business owner helping senior managers, startups, scaleups & SMEs to survive and grow with on demand consulting, training & coaching and as Dragon.

You might like