Wat is een substituut?

Wat is een substituut - door Tony de Bree

Goedemorgen,

zo direct weer een online inspiratiesessies met studenten van de Haagse Hogeschool. Een van de dingen die me de afgelopen jaren opvalt is het feit dat studenten vaak basiskennis ontberen bij het opzetten en laten vliegen van hun startup.

Dus daarom vandaag het eerste blog uit de nieuwe serie ‘Economie voor beginners’ met nadruk op de belangrijkste principes van de digitale economie en de betekeniseconomie: substituten.

Wat is een substituut?

In de micro-economie zijn twee goederen substituten als de producten of diensten door de klanten voor hetzelfde doel kunnen worden gebruikt. Dat wil zeggen, een klant ziet beide waren als soortgelijk of vergelijkbaar, zodat het hebben van meer van het ene goed ertoe leidt dat de klant minder naar het andere goed verlangt. 

Lees ook:  ‘Wat is een digitaal product?’, ‘Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie in 2021?’ & ”Wat is persoonlijk right-skilling?’

Hulp nodig met geld verdienen in de digitale economie?

Wil je meer weten over hoe je kunt overleven en online geld kunnen verdienen vanuit huis met bv een virtuele eenmanszaak, email dan via dit formulier uw mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started making money online from home with digital products next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally with on demand consulting and blended learning programs.

You might like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.