Wat zijn opportuniteitskosten?

Wat zijn opportuniteitskosten 2 - door Tony de Bree

Goedemorgen,

een van de dingen die me dagelijks opvalt is het feit dat veel startende ondernemers, maar ook actieve ondernemers, relevante basiskennis ontberen bij het starten van een onderneming, het laten vliegen van hun bedrijf en de juiste keuzes maken om hun bedrijf een crisis te laten overleven.

Dus daarom vandaag het tweede blog uit de serie ‘Economie voor beginners’  en Bedrijfsfinanciering 2.0’ .

Wat zijn opportuniteitskosten?

In de micro-economie zijn opportuniteitskosten of alternatieve kosten het verlies van potentiële winst uitgedrukt in tijd, energie en geld uit andere alternatieven wanneer een bepaald alternatief wordt gekozen boven de andere. Simpel gezegd, opportuniteitskosten zijn het verlies van het voordeel dat had kunnen worden genoten als een bepaalde keuze niet was gemaakt en je een andere keuze had gemaakt.

Je kunt bv een huis huren, maar je kunt het ook kopen. En daar weer verschillende vormen van financiering voor kiezen. Of je kunt als overheid in kansloze bedrijven investeren of in levensvatbare bedrijven.

Lees: Wat is een substituut?’, ‘Wat is een digitaal product?’, ‘Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie in 2021?’ & ”Wat is persoonlijk right-skilling?’

Hulp nodig met jouw overlevingsplan en/of ondernemingsplan?

Wil je meer weten over hoe je kunt overleven en online geld kunnen verdienen vanuit huis met bv een virtuele eenmanszaak, email dan via dit formulier je mobiele nummer en de link naar je linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started making money online from home with digital products next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally with on demand consulting and blended learning programs.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.