Wat is een levensvatbaar bedrijf?

Wat is een levensvatbaar bedrijf door Tony de Bree

Goedemorgen,

veel ondernemers klagen dat ze een levensvatbaar bedrijf hadden voor Corona en dat ze daarom onbeperkt steun van de Overheid en van banken zouden moeten krijgen. dat klinkt heel logisch, maar is dat eigenlijk wel zo?

Wat is een levensvatbaar bedrijf eigenlijk?

Een levensvatbaar bedrijf is een bedrijf dat zelfstandig met zijn bedrijfsvoering voor langere tijd winstgevend (rendabel) is en aan zijn financiële en organisatorische verplichtingen kan voldoen en blijven voldoen.

Lees: ‘Wat is een overlevingsplan?’, ‘Wat is je burn rate?’, ‘Wat is een substituut?’, ‘Wat zijn opportuniteitskosten?’ & ‘Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie in 2021?’  

Is je bedrijf door Corona nog levensvatbaar? 

Als er dus in de omgeving dingen fundamenteel veranderen zoals 1 of meer lockdowns waardoor je met bestaande businessmodel en verdienmodel niet meer aan je verplichtingen kunt voldoen, dan moet als eerste stap snel een probleemanalyse maken waardoor die financiele problemen zijn ontstaan en of die problemen tijdelijk of structureel zijn.

Als de problemen structureel zijn, moet je snel ingrijpen en snel een overlevingsplan maken of stoppen. Extra steun of extra leningen helpen dan niet en zorgen alleen nog maar voor extra problemen. Zeker als je zelf hoofdelijk aansprakelijk bent.

Hulp nodig om te levensvatbaarheid van je bedrijf te bepalen, met je overlevingsplan en/of ondernemingsplan?

Wil je meer weten over of en hoe jij  kunt overleven, je burn rate snel kunt verlagen en online geld kunnen verdienen met b.v. online diensten en digitale producten, email dan via dit formulier je mobiele nummer en de link naar je linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. IN ICT, in Educational Technology, in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started to make money online from home with digital products next to his dayjob as 'online plan b'. In 2011, he became independent business owner helping senior managers, startups, scaleups & SMEs to survive and grow with on demand consulting, training & coaching and as Dragon.

You might like