Hoe start je een online bedrijf in 5 stappen tijdens Corona?

Hoe start je een online bedrijf in 5 stappen tijdens Corona door Tony de Bree

Ik start online tijdens Corona: eerlijke berichten, aanbiedingen, tips & tricks.

Goedemorgen. Je leest veel onzin op Internet inclusief op sites van banken over hoe je snel een online bedrijf kunt beginnen. Hier is een kort 5-stappenplan dat ik al sinds 2001 gebruik om online te starten en dat we ‘De startersblueprint’ noemen:

  1. Doe je huiswerk.
  2. Kies je projecten.
  3. Kies je unieke business model.
  4. Stel je oplossing samen.
  5. Vermarkt en verkoop je oplossing.

Meer: ‘Wat is een digital product?’, ‘Wat is een substituut?’, ‘Wat is jouw online plan-b?’ en ‘Wat zijn opportuniteitskosten?’

Deze 5 punten lopen paralel met 5 hoofdstukken uit ‘Geld verdienen met jezelf’.

Tip: koop eerst het nieuwe luisterboek (helemaal aangepast en geactualiseerd) van ‘Geld verdienen met jezelfhier  (dus niet het boek als eerste…).

Daarnaast moet je een aantal administratieve activiteiten uitvoeren zoals:

  1. Je inschrijven bij de Kamer van Koophandel.
  2. Een BTW-nummer aanvragen bij de Belastingdienst om iedere drie maanden je opgave voor de omzetbelasting te kunnen doen.

Meer eerlijke tips, tricks etc? 

Als je meer onafhankelijke tips en advies wilt krijgen, volg dan @ikstartonline op Twitter. En bookmark de categorie berichten ‘Ik start online’ op deze site, hier, ok? Als je me wilt bereiken, vul dan dit formulier in. Als het dringend is, bel me dan op 06-34387806.

Tot snel,
Tony

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. IN ICT, in Educational Technology, in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started to make money online from home with digital products next to his dayjob as 'online plan b'. In 2011, he became independent business owner helping senior managers, startups, scaleups & SMEs to survive and grow with on demand consulting, training & coaching and as Dragon.

You might like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.