Wat is startup change management?

Wat is startup change management door Tony de Bree

Goede middag.

Bedrijfskunde is zoals bekend het vakgebied dat zich bezig houdt met de organisatie en het aanpassen van de organisatie van bedrijven en hoe ondernemingsdoelstellingen moeten worden geformuleerd en kunnen worden bereikt.

Corporate change management opleidingen

Ik heb een aantal verschillende traditionele ‘corporate’ bedrijfskunde- en change management opleidingen succesvol mogen afsluiten toen ik bij ABN Amro werkte (voor ICT’ers, Internationale Bedrijfskunde en een European Executive MBA) en ben in 2001 gepromoveerd in de Bedrijfskunde & Knowledge Management op digitale transformatie van financiële dienstverleners (zie hier).

Het waren allemaal prima Action-learning opleidingen en ik heb er veel aan gehad in de corporate wereld en nog steeds met grote klanten die klein moeten worden. Waarom? Omdat je leert hoe je corporate organisatieadvies kunt geven en aan corporate change management kunt doen.

Lees ook: ‘Wat is het startup model canvas?’, ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’ , ‘Wat is jouw online Plan-b?’ & ‘Corporate skills zijn irrelevant voor succesvol ondernemen’. 

Wat is startup change management?

Startup change management is een integrale benadering om individuen en startup-teams voor te bereiden, te ondersteunen en te helpen bij het doorvoeren van startup organisatieveranderingen waaronder tijdens een crisis.

Klein blijven en klein worden.

Centraal bij startups staat hoe je klein blijft met behulp van ICT, met een virtuele organisatie. Dat is dus een hele andere omgeving en een hele andere exercitie en dan change management voor en door (vaak te) grote organisaties met digital transformatie bijvoorbeeld om klein, ‘lean’, te worden.

Het slim organiseren van van startups en het change management van startups is traditioneel gezien een ondergeschoven kindje geweest, maar daar is o.a. met de methoden, hulpmiddelen, checklists en canvassen uit  Kan het vliegen?’, Overlevingsstrategie voor startups’  en ‘Groeien zonder te groeien verandering in gekomen.

Nieuwe blended learning ‘startup change management’ opleiding in januari 2021.

Het snel organiseren van een startup en het op tijd veranderen van de organisatie van een startup is een apart vakgebied waar andere soft- en hardskills voor nodig zijn dan voor corporate change management. En waarvoor je andere methoden, technieken en hulpmiddelen nodig hebt. Zeker in geval van een crisis zoals de Coronacrisis.

Daarom kun je vanaf januari 2021 een on demand blended learning opleiding ‘startup change management’ volgen. Aangezien het een individueel traject op maat is met intensieve individuele & persoonlijke begeleiding, is het aantal deelnemers dat tegelijkertijd de opleiding kan volgen beperkt.

Meer weten? 

Wil je meer weten over deze nieuwe blended learning opleiding ‘startup change management’, email dan via dit formulier uw mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like