Wat is startup change management?

Wat is startup change management door Tony de Bree

Goede middag.

Bedrijfskunde is zoals bekend het vakgebied dat zich bezig houdt met de organisatie en het aanpassen van de organisatie van bedrijven en hoe ondernemingsdoelstellingen moeten worden geformuleerd en kunnen worden bereikt.

Corporate change management opleidingen

Ik heb een aantal verschillende traditionele ‘corporate’ bedrijfskunde- en change management opleidingen succesvol mogen afsluiten toen ik bij ABN Amro werkte (voor ICT’ers, Internationale Bedrijfskunde en een European Executive MBA) en ben in 2001 gepromoveerd in de Bedrijfskunde & Knowledge Management op digitale transformatie van financiële dienstverleners (zie hier).

Het waren allemaal prima Action-learning opleidingen en ik heb er veel aan gehad in de corporate wereld en nog steeds met grote klanten die klein moeten worden. Waarom? Omdat je leert hoe je corporate organisatieadvies kunt geven en aan corporate change management kunt doen.

Lees ook: ‘Wat is het startup model canvas?’, ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’ , ‘Wat is jouw online Plan-b?’ & ‘Corporate skills zijn irrelevant voor succesvol ondernemen’. 

Wat is startup change management?

Startup change management is een integrale benadering om individuen en startup-teams voor te bereiden, te ondersteunen en te helpen bij het doorvoeren van startup organisatieveranderingen waaronder tijdens een crisis.

Klein blijven en klein worden.

Centraal bij startups staat hoe je klein blijft met behulp van ICT, met een virtuele organisatie. Dat is dus een hele andere omgeving en een hele andere exercitie en dan change management voor en door (vaak te) grote organisaties met digital transformatie bijvoorbeeld om klein, ‘lean’, te worden.

Het slim organiseren van van startups en het change management van startups is traditioneel gezien een ondergeschoven kindje geweest, maar daar is o.a. met de methoden, hulpmiddelen, checklists en canvassen uit  Kan het vliegen?’, Overlevingsstrategie voor startups’  en ‘Groeien zonder te groeien verandering in gekomen.

Nieuwe blended learning ‘startup change management’ opleiding in januari 2021.

Het snel organiseren van een startup en het op tijd veranderen van de organisatie van een startup is een apart vakgebied waar andere soft- en hardskills voor nodig zijn dan voor corporate change management. En waarvoor je andere methoden, technieken en hulpmiddelen nodig hebt. Zeker in geval van een crisis zoals de Coronacrisis.

Daarom kun je vanaf januari 2021 een on demand blended learning opleiding ‘startup change management’ volgen. Aangezien het een individueel traject op maat is met intensieve individuele & persoonlijke begeleiding, is het aantal deelnemers dat tegelijkertijd de opleiding kan volgen beperkt.

Meer weten? 

Wil je meer weten over deze nieuwe blended learning opleiding ‘startup change management’, email dan via dit formulier uw mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started making money online from home with digital products next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally with on demand consulting and blended learning programs.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.