Groeien zonder te groeien. waarom je als bedrijf klein moet blijven

'Groeien zonder te groeien. Waarom je als bedrijf klein moet blijven' door Tony de Bree

Introductie.

Goede morgen, hoe gaat het er mee?

Zelfs tijdens corona willen bedrijven onder druk van de Nederlandse ‘groeien moet industrie’ maar blijven groeien. Het aantal klanten moet groeien, evenals de omzet en het marktaandeel en ook internationaal moet je een speler worden, anders tel je blijkbaar niet mee.

Je organisatie groeit ‘natuurlijk’ mee: het aantal personeelsleden, de gebouwen, ICT, vestigingen wereldwijd. Met deze instelling zijn veel bedrijven dik en log geworden, waardoor ze lijden aan organisatie-obesitas en waardoor ze nu in grote financiele problemen zijn gekomen.

Maar is dat groeien op deze manier nu wel echt nodig? Zou het niet geweldig zijn als je het aantal winstgevende, loyale klanten slim kunt laten groeien zonder je organisatie te groot en te dik te laten worden? En dat ook nog op een duurzame manier op weg naar de betekeniseconomie?

Meer: [TIP]: Volg nu geen gratis ‘Groeien moet’ webinars’ en ‘Wat zijn ‘groeien moet’ managementboeken?’

Samen met 23 visie- en verhaal gedreven ondernemers ontkracht ik in Groeien zonder te groeien een aantal populaire mythes rond de dwangmatige overtuiging dat persoonlijk en zakelijk ‘groeien móet’.

Je krijgt praktische tips over hoe je ook tijdens corona voorkomt dat je in een ‘gouden kooi’ terecht komt en hoe je met je onderneming de juiste klanten bedient zonder je organisatie te laten groeien. Door slim te organiseren, met partners samen te werken en gebruik te maken van nieuwe ICT-toepassingen kun je slank en klein blijven, winstgevend zijn én duurzaam ondernemen in wat ‘de betekeniseconomie’ wordt genoemd.

Een boek boordevol praktische tips, cases, checklists en persoonlijke verhalen en ervaringen van succesvolle ondernemers hoe ook jij op een duurzame manier online en offline geld kunt verdienen én kosten kunt besparen door relevant te zijn voor klanten en voor de samenleving, ook tijdens de anderhalvemeter economie.

Succes en houd je aan de 1,5 afstand, ok?
Tony de Bree

p.s.

Volg me op LinkedIn als je geen blog wilt missen, Skype me op tony.de.bree als je een van mijn boeken of eBooks hebt gekocht of een andere klant bent.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started as digital business owner selling digital products in 2001 next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally.

You might like