Wat is een minimalistische levensstijl?

'Wat is een minimalistische levensstijl?' door Tony de Bree

View Post

Hallo.

Wil je vrijwillig een ‘minimalistische levensstijl’ uitproberen of moet je wel terug omdat je inkomen als ondernemer drastisch is afgenomen? Dan is dat een goede oplossing. Maar wat is een ‘minimalistische levensstijl’ eigenlijk? Wat betekent het om een ​​meer minimalistische manier van leven te hebben?

Wat minimalisme is en wat het niet is

Er zijn veel misvattingen over minimalisme en veel mensen lijken het bijna als een wapen te gebruiken – als iets dat ze kunnen gebruiken om zich te onderscheiden van anderen en om te pronken!

Daar gaat het dus juist helemaal niet over. In plaats daarvan gaat minimalisme over het stoppen met jezelf vergelijken met anderen en het stoppen met verlangen naar veel materiele dingen die je b.v. in dure tijdschriften ziet.

In plaats daarvan gaat het om weten wat je uit het leven wilt halen en weten hoe je daar kunt komen. Gewoon. Het gaat erom het ‘lawaai’ te verminderen, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is. Voor jzelf en voor anderen.

Als je bijvoorbeeld iemand bent die denkt dat tijd doorbrengen met familie het belangrijkste is, dan zul je misschien gestrest raken over het feit dat je op dit moment zoveel moet werken bij je huidige werkgever. Zoveel dat je bijna geen tijd voor je familie hebt en al helemaal niet voor jezelf.

Meer:  ‘‘7  mythes rond de oude normaal ‘groeien moet’ industrie’, ‘Wat is betekenisvol ondernemen?’ & ‘Waarom ‘Groeien zonder te groeien. Succesvol betekenisvol ondernemen?’  Veerkracht in crisistijd

Je wilt echter je best doen voor degenen van wie je houdt en dus koop je een groter huis, koop je mooie kleren voor ze en neem je ze mee op steeds duurdere en steeds verdere vakanties. Je ziet advertenties voor speelgoed voor je kinderen op tv en je koopt ze voor hen. Komt je dat bekend voor? Mij wel. Dat is wat ik deed tot eind 2011. Ik voelde me schuldig en probeerde mijn afwezgheid te compenseren.

En ik kocht ook veel nutteloze dingen voor mijzelf…..als impulsaankopen omdat ik geen tijd en energie had om de dingen te doen die ik echt leuk vond voor mijzelf. Het resultaat: je werkt steeds meer, je werkt steeds later en je komt steeds meer gestrest thuis. met alle gevolgen vandien voor je gezin en je vrienden.

Omdat je steeds ‘meer’ wilt, vergeet je wat je in eerste instantie eigenlijk echt belangrijk in je leven vond.

Als je in plaats daarvan naar een kleiner huis zou verhuizen, minder dure vakanties naar het buitenland zou nemen en minder ‘dingen’ zou kopen, dan zou je minder uren hoeven werken bij je baas of in je eigen bedrijf, meer geld overhouden en minder hoeven werken. En daarom is een minimalistische levensstijl ook een goede basis voor minimalistisch ondernemen waar je alles over kunt lezen in hoofdstuk 2 van Groeien zonder te groeien

Je familie zou financieel stabieler zijn, en je zou zelf veel gelukkiger en minder gestrest zijn. Het resultaat is dat je meer tijd voor je gezin zou hebben en niet onbelangrijk….ook voor jezelf!

Meer tips en ervaringen over een minimalistische levensstijl?

Als je meer wilt lezen over een ‘less is more’ minimalistische levensstijl voor jou persoonlijk en voor je omgeving, lees dan hoofdstuk 2 van Groeien zonder te groeien inclusief het aangrijpende verhaal van Rob Oostdam en van Joel Junior die vanuit Angola een nieuw leven opbouwde in Rotterdam.  

Wil je ook succesvol ondernemen in de betekeniseconomie?

Als je wilt weten hoe jij in jouw geval succesvol online & offline kunt ondernemen in de betekeniseconomie met een minimalistische levensstijl in jouw geval en in jouw sector, maak dan nu een vrijblijvende afspraak via 06-34387806 (whatsapp), Skype me via tony.de.bree of email me hier.

Tot snel,
Tony

p.s. Volg me op Linkedin of op Instagram

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

error: Content is protected !!