[NIEUW]: ‘Follow Your Money’ columns

Follow your money columns door Tony de Bree

Introductie.

Goedemorgen, afgelopen week heb ik even alle columns op fm.nl doorgelezen sinds het begin van de Corona-crisis. En ik kwam tot de conclusie dat ze eigenlijk allemaal gingen over ‘follow your money’.

Dus daarom starten we een aparte categorie blogs op deze site en op fm.nl: over ‘follow your money’ in relatie tot het bestaande groeien-moet ecosysteem in de oude-normaal economie en de echte transitie naar de betekeniseconomie in de praktijk.

Stakeholder-analysis van het ‘Groeien-moet’ ecosysteem.

Het doel is om uit te leggen hoe ons huidige financieel-economische ‘groeien-moet’ ecosysteem werkt en welke rol financiele steun door de Overheid inclusief de noodsteun speelt door de geldstromen van ‘YOUR money’ te volgen: ‘follow your money’ dus.

Welke stakeholders, welke belanghebbenden een rol spelen en hoe en wie bij fundamentele besluitvorming rond o.a. duurzaamheid en bekenisvol ondernemen betrokken is. En tot slot: waarom ‘als je niets verandert, er ook niets verandert’ zoals het laatste hoofdstuk van ‘Dagboek van een bankier’ uit 2012 heet n.av. mijn 26 jaar ervaringen in het hart van de ‘groeien-moet’ economie in veel verschillende rollen en daarna.

Meer: Wat is de ‘groeien moet’ industrie in Nederland? , ‘Volg geen groeien-moet managementopleidingen’, ‘Wat is een minimalistische levensstijl?‘Groeien zonder te groeien.

Waarom ‘follow your money’ blogs?

Als je begrijpt hoe de geldstromen lopen en wat er o.a. met overheidsgeld inclusief Coronasteun gebeurt via ‘follow your money’ en de mensen die ‘your money’ uitgeven, dan zie je tegelijk ook hoe het anders kan en ook anders moet en wat je zelf kunt doen….in de praktijk.

Of je het prima vindt zoals het nu gaat of dat je het anders wilt, laat ik aan jezelf over. Dat is de persoonlijke afweging van ieder van ons.

Dus bookmark ‘follow your money’ blogs hier.

Later

Tony de Bree

p.s.

Volg me op LinkedIn als je geen blog wilt missen of @dagboekbankier op Twitter.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. IN ICT, in Educational Technology, in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started to make money online from home with digital products next to his dayjob as 'online plan b'. In 2011, he became independent business owner helping senior managers, startups, scaleups & SMEs to survive and grow with on demand consulting, training & coaching and as Dragon.

You might like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.