Waarom ‘Groeien zonder te groeien. Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie’?

'Waarom Groeien zonder te groeien. Succesvol ondernemen in de betkeniseconomie? door Tony de Bree

Waarom ‘groeien zonder te groeien’?

Als ik er goed over nadenk is er een aantal redenen waarom ik samen met een aantal mensen na overleg met mijn vroegere uitgeefster Ina Boer ‘Groeien zonder te groeien’ heb willen schrijven:

  1. De enorme gevolgen van het permanente framen van achterhaalde ‘groeien moet’ mythes door belanghebbenden in de ‘Groeien moet’ industrie met een belangrijke rol van oude normaal ‘groeien moet’ journalisten en leden van economieredacties.
  2. De desastreuze impact van het ‘oude normaal groeien moet’ model op het leven van honderdduizenden consumenten en ondernemers die daardoor in de Covid-19 crisis in de financiele problemen zijn gekomen.
  3. Het feit dat het ‘groeien moet’ model de basis is van al ons onderwijs vanaf jongs af aan en voor een enorme druk zorgt voor veel milennials.
  4. Ik wilde aan de hand van o.a. de organisatie economie en principes van de digitale, immateriele economie laten zien dat dogma’s als ‘moeten schalen’ en ‘grote organisaties moeten hebben feitelijk niet kloppen.
  5. Ik wilde aan de hand van praktische voorbeelden van succesvolle ondernemers laten zien dat je in de praktijk in iedere tak van sport succesvol betekenisvol kunt ondernemen door dicht bij jezelf te blijven, jezelf niet financieel klem te zetten en door o.a. slim ICT in te zetten.

Meer: Wat is persoonlijke right-skilling?  & ‘Wat is betekenisvol ondernemen?’

En ik wilde tenslotte ook laten zien dat je als persoon ‘helemaal niets moet’…..tenzij je dat zelf wilt.

‘Je ‘moet’ helemaal niets, tenzij de daar zelf voor kiest.

Wil je eerlijk advies hoe jij zelf kunt groeien zonder te groeiendoor de voor jou juiste omscholing in crisistijd te kiezen, eventueel in combinatie met de juiste coaching in crisistijd, whatsapp of bel me dan op 06-34387806.

Succes en houd je aan de 1,5 afstand, ok?
Tony de Bree

p.s. Volg me op LinkedIn als je geen blog wilt missen of op Instagram.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. IN ICT, in Educational Technology, in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started to make money online from home with digital products next to his dayjob as 'online plan b'. In 2011, he became independent business owner helping senior managers, startups, scaleups & SMEs to survive and grow with on demand consulting, training & coaching and as Dragon.

You might like