Startups: vergeet ‘pitches’ en ‘video pitches’

'Startups: vergeet 'pitches' en 'video pitches' door Tony de Bree

Hoi,

Volgens de ‘pitch-gurus’ moet je bv als oprichter van een startup tijdens Corona je 7-seconden pitches nu online zetten in de vorm van ‘video pitches’. En je moet net zo lang oefenen totdat je er goed op staat. Mijn advies? Niet doen. Vergeet ‘pitches’ en ‘video pitches’. Wat dan wel? Gebruik ‘pitchvideos’. 

Laten we beginnen met uit te leggen wat ‘pitchvideo’s’zijn. Het zijn ultrakorte video’s die tussen de 5 seconden en 30 seconden lang zijn met bijvoorbeeld 3 scènes waar je in principe zelf niet voor voor de camera hoeft.

Ik gebruik en co-produceer ze met partners in mijn lokale en internationale startup ecossysteem sinds 2 jaar en ze werken heel goed, ook in Google bv. Tik maar eens ‘Overlevingsstrategie voor startups’ in op Google. 

Aanbiedingen:   Doe-het-zelf startup leerpakket &  ‘Doe-het-zelf startup & scale-up leerpakket’ 

Het gebruik van de ‘pitchvideo’s’ heeft grote voordelen:

  • Je bereikt er veel meer mogelijke klanten, partners & investeerders mee.
  • Vanwege hun extreem korte karakter, zullen de meeste kijkers de hele video  bekijken – en mogelijk zelfs meerdere keren bekijken.
  • Ze hebben dezelfde SEO-waarde als langere video’s.
  • Ze zijn sneller en goedkoper te produceren.
  • Korte video’s behoren tot de meest gedeelde inhoud van enkele grote hitters in de sociale media-arena, waaronder Instagram, WhatsApp, Facebook, TikTok en LinkedIn.
  • Je hoeft niet zelf in de video te zijn zoals bij vaak gebruikte ‘videopitches’ waar je zelf een verhaal in moet vertellen volgens de pitch-gurus.

Hier zie je een voorbeeld van een oma die contact heeft met haar kleinkinderen tijdens de volledige Corona-lockdown (klik op de pijp linksonderop om de pitchvideo af te spelen):

En? Wat vind je? Zoals je kunt zien, zijn pitchvideo’s / ultrakorte marketingvideo’s perfect om je online inhoud een snelle, gemakkelijke en goedkope boost te geven en in contact te komen met bestaande klanten of met andere mensen voor wie jij het verschil kunt maken met je virtuele team en je eigen nieuwe startup ecosysteem om de crisis te overleven.

Nou, dat was mijn Corona Survival Hack voor vandaag. Als je vragen obver hoe jij pitschvideo’s kunt gebruiken om de crisis te overleven en er beter uit te komen of een pitchvideo wilt bestellen die je op een van mijn sites geien hebt, aarzel dan niet om hier contact met me op te nemen, ok?

Je kunt me bereiken via Skype: tony.de.bree of via LinkedIn

Nog een prettig weekend….en houd voldoende afstand..
Tony de Bree

 

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started as digital business owner selling digital products in 2001 next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally.

You might like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.