Startups: vergeet ‘pitches’ en ‘video pitches’ Updated for 2024

'Startups: vergeet 'pitches' en 'video pitches' door Tony de Bree

Updated: June 22, 2024

Hoi,

Volgens de ‘pitch-gurus’ moet je bv als oprichter van een startup tijdens Corona je 7-seconden pitches nu online zetten in de vorm van ‘video pitches’. En je moet net zo lang oefenen totdat je er goed op staat. Mijn advies? Niet doen. Vergeet ‘pitches’ en ‘video pitches’. Wat dan wel? Gebruik ‘pitchvideos’. 

Laten we beginnen met uit te leggen wat ‘pitchvideo’s’zijn. Het zijn ultrakorte video’s die tussen de 5 seconden en 30 seconden lang zijn met bijvoorbeeld 3 scènes waar je in principe zelf niet voor voor de camera hoeft.

Ik gebruik en co-produceer ze met partners in mijn lokale en internationale startup ecossysteem sinds 2 jaar en ze werken heel goed, ook in Google bv. Tik maar eens ‘Overlevingsstrategie voor startups’ in op Google. 

Aanbiedingen:   Doe-het-zelf startup leerpakket &  ‘Doe-het-zelf startup & scale-up leerpakket’ 

Het gebruik van de ‘pitchvideo’s’ heeft grote voordelen:

  • Je bereikt er veel meer mogelijke klanten, partners & investeerders mee.
  • Vanwege hun extreem korte karakter, zullen de meeste kijkers de hele video  bekijken – en mogelijk zelfs meerdere keren bekijken.
  • Ze hebben dezelfde SEO-waarde als langere video’s.
  • Ze zijn sneller en goedkoper te produceren.
  • Korte video’s behoren tot de meest gedeelde inhoud van enkele grote hitters in de sociale media-arena, waaronder Instagram, WhatsApp, Facebook, TikTok en LinkedIn.
  • Je hoeft niet zelf in de video te zijn zoals bij vaak gebruikte ‘videopitches’ waar je zelf een verhaal in moet vertellen volgens de pitch-gurus.

Hier zie je een voorbeeld van een oma die contact heeft met haar kleinkinderen tijdens de volledige Corona-lockdown (klik op de pijp linksonderop om de pitchvideo af te spelen):

En? Wat vind je? Zoals je kunt zien, zijn pitchvideo’s / ultrakorte marketingvideo’s perfect om je online inhoud een snelle, gemakkelijke en goedkope boost te geven en in contact te komen met bestaande klanten of met andere mensen voor wie jij het verschil kunt maken met je virtuele team en je eigen nieuwe startup ecosysteem om de crisis te overleven.

Nou, dat was mijn Corona Survival Hack voor vandaag. Als je vragen obver hoe jij pitschvideo’s kunt gebruiken om de crisis te overleven en er beter uit te komen of een pitchvideo wilt bestellen die je op een van mijn sites geien hebt, aarzel dan niet om hier contact met me op te nemen, ok?

Je kunt me bereiken via Skype: tony.de.bree of via LinkedIn

Nog een prettig weekend….en houd voldoende afstand..
Tony de Bree

 

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!