Je eigen overlevingsplan in één dag: KISS

Blog: 'Je eigen overlevingsplan in 1 dag' door Tony de Bree

Goede middag,

als je als ondernemer nu in grote problemen zit, heb je behoefte aan snelheid. Je moet snel een omgevingsanalyse kunnen doen, snel je acute problemen in beeld kunnen krijgen, daar op acteren en vervolgens de structurele problemen met je business model en vooral je verdienmodel aan kunnen pakken.

Mijn eigen overlevingsplan in 1 dag. 

Ik ga er voor mijzelf als zzp’er met mijn virtuele eenmanszaak van uit dat ik met behulp van een aantal simpele hulpmiddelen binnen EEN DAG een nieuw plan moet kunnen maken, want anders duurt het te lang. En ik moet het zo liefst mogelijk zelf kunnen doen zonder al te veel hulp van buitenaf. De aanpak moet dus ‘KISS’ zijn: Keep It Super Simple. 

En hetzelfde raad ik nu dringend mijn klanten aan en eigenlijk iedere zelfstandige ondernemer. 

Lees ook: ‘Wat is een overlevingsplan?’ 

‘In het begin van de lockdown raakte ik ook even in paniek’

In maart van dit jaar toen de lock-down in ging, raakte ik ook even in paniek, omdat ik veel van mijn inkomsten zag opdrogen. Maar de dag erna begon ik direct met het opstellen van mijn eigen overlevingsplan voor mijn ‘virtuele eenmanszaak’ zoals ik het noem, met het 5 stappenplan dat nu ook in ‘Overlevingsstrategie voor startups’ staat. 

Conclusie: alles wat nu langer dan 1 dag duurt om uit te werken, moet je nu niet doen, inclusief groepsgewijze dure Summer Schools. Waarom niet? Lees mijn ‘7 redenen om je nu niet voor een groepsgewijze Summer School op te geven’.

Nog een prettige dag en…. #staysafe

Met vriendelijke groet

Tony de Bree

p.s. De afbeelding boven dit blog is trouwens weer een screenprint van een pitch video over ‘Overlevingsstrategie voor startups’ met een live video van een van de tutorials….we noemen dat een ‘live mockup’.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started as digital business owner selling digital products in 2001 next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally.

You might like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.