Je eigen overlevingsplan in één dag: KISS Updated for 2024

Blog: 'Je eigen overlevingsplan in 1 dag' door Tony de Bree

Updated: May 24, 2024

Goede middag,

als je als ondernemer nu in grote problemen zit, heb je behoefte aan snelheid. Je moet snel een omgevingsanalyse kunnen doen, snel je acute problemen in beeld kunnen krijgen, daar op acteren en vervolgens de structurele problemen met je business model en vooral je verdienmodel aan kunnen pakken.

Mijn eigen overlevingsplan in 1 dag. 

Ik ga er voor mijzelf als zzp’er met mijn virtuele eenmanszaak van uit dat ik met behulp van een aantal simpele hulpmiddelen binnen EEN DAG een nieuw plan moet kunnen maken, want anders duurt het te lang. En ik moet het zo liefst mogelijk zelf kunnen doen zonder al te veel hulp van buitenaf. De aanpak moet dus ‘KISS’ zijn: Keep It Super Simple. 

En hetzelfde raad ik nu dringend mijn klanten aan en eigenlijk iedere zelfstandige ondernemer. 

Lees ook: ‘Wat is een overlevingsplan?’ 

‘In het begin van de lockdown raakte ik ook even in paniek’

In maart van dit jaar toen de lock-down in ging, raakte ik ook even in paniek, omdat ik veel van mijn inkomsten zag opdrogen. Maar de dag erna begon ik direct met het opstellen van mijn eigen overlevingsplan voor mijn ‘virtuele eenmanszaak’ zoals ik het noem, met het 5 stappenplan dat nu ook in ‘Overlevingsstrategie voor startups’ staat. 

Conclusie: alles wat nu langer dan 1 dag duurt om uit te werken, moet je nu niet doen, inclusief groepsgewijze dure Summer Schools. Waarom niet? Lees mijn ‘7 redenen om je nu niet voor een groepsgewijze Summer School op te geven’.

Nog een prettige dag en…. #staysafe

Met vriendelijke groet

Tony de Bree

p.s. De afbeelding boven dit blog is trouwens weer een screenprint van een pitch video over ‘Overlevingsstrategie voor startups’ met een live video van een van de tutorials….we noemen dat een ‘live mockup’.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

error: Content is protected !!