Groeien zonder te groeien: je moet helemaal niets, tenzij je het zelf wilt Updated for 2024

'Groeien zonder te groeien je moet helemaal niets, tenzij je het zelf wilt' door Tony de Bree

Updated: June 23, 2024

Goede morgen,

na deze week het audioboek van Overlevingsstrategie voor startups te hebben afgemaakt, nu de laatste loodjes voor de achterflap en de online tekst bij de online winkels van ‘Groeien zonder te groeien. succesvol ondernemen in de betekeniseconomie’ samen met mijn schrijfcoach Heidi. Ben bek af, maar vooral ook een blij en dankbaar mens. Waarom?

Als ik de persoonlijke verhalen van de 3 intrapreneurs en 22 succesvolle visiegedreven ondernemers, mensen die vertellen hoe zij met tegenslagen zijn omgegaan en veerkracht hebben getoond, nog een keer doorlees, kan ik alleen maar blij en dankbaar zijn dat ze die persoonlijke verhalen met mij maar vooral met jou willen delen.

In veel gevallen hebben deze mensen dramatische persoonlijke gebeurtenissen meegemaakt, zoals het verlies van een kind, van een partner, moeten vluchten uit een gevaarlijk land of zelfs een aardbeving overleeft terwijl iedereen om je heen het niet overleefde. En iedere keer laten ze zien dat ze daar sterker uit zijn gekomen door dicht bij zichzelf te blijven en te laten zien dat je niets moet, tenzij je het zelf wilt. En dat is ook een van de twee betekenissen van ‘Groeien zonder te groeien’:

“Je moet helemaal niets, tenzij je het zelf wilt”

En hetzelfde geldt over of je concurrentiegedreven of visiegedreven wilt ondernemen. Je ‘moet ‘helemaal niet per se groeien met je onderneming ten koste van je personeel, van de maatschappij en van de planeet.

Meer: Waarom ‘Groeien zonder te groeien. Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie? & ‘7 mythes rond de oude normaal ‘groeien moet’ economie & ‘Koop geen ‘groeien moet’ managementboeken meer’

Je hoeft helemaal niet mee te doen aan de oude economie, aan ons oude normaal ‘groeien moet’ financieel economisch systeem. Je beslist zelf van jongs af aan, als milennial en zelfs op latere leeftijd of je jezelf financieel en economisch klem gaat zetten door in een gouden kooi te gaan zitten of dat je dat niet doet.

Je hoeft helemaal niet mee te doen de oude ‘groeien moet’ economie’.

En later beslis je ook zelf als milennial of na je 40e of je onderdeel blijft uitmaken van de ‘groeien moet’ economie, ‘groeien moet’ management boeken blijft kopen, naar ‘groeien moet’ influencers blijft luisteren of dat je aan online ‘groeien moet’ webinars blijft deelnemen. Of dat je ervoor kiest om die manier van geld verdienen achter je te laten en gewoon met je eigen kleine bedrijf en je virtuele organisatie betekenisvol gaat ondernemen met je eigen minimalistische levensstijl en als minimalistisch ondernemer of dat je bij een betekenisvolle startup, scale-up of MKB-bedrijf gaat werken.

Neem contact met me op.

Wil jij weten hoe jij als manager, medewerker, intrapeneur of als ondernemer deze coronacrisis persoonlijk en zakelijk kunt overleven en succesvol en gelukkig kunt zijn in de betekeniseconomie? Whatsapp of bel me dan op 06-34387806, ok?

Nog een prettige zondag!
Tony de Bree

p.s. Volg me op LinkedIn als je geen blog wilt missen of op Instagram.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

error: Content is protected !!