De Donut Economie, Fantoom groei & Groeien zonder te groeien

'De Donut Economie, Fantoom Groei & Groeien zonder te groeien' door Tony de Bree

View Post

Goedemorgen,

veel mensen vragen me sinds het begin van de crisis welke boeken ze ‘moeten kopen’, rond de nieuwe economie, de betekeniseconomie, ‘The Relevance Economy’ in het Engels?

Het 1e wat ik dan doe is vragen wat hun situatie is op dit moment kwa werk en financieel. 

Er zijn namelijk op dit moment grosso modo 3 soorten boeken die je kunt kopen over de nieuwe economie en de betekeniseconomie in financieel-economische zin:

Achtergrondboeken: die boeken geven je achtergrondinformatie over wat de oorzaak van dingen is en hoe het op een hoog niveau anders kan. Ze informeren en inspireren je. 

Journalistieke boeken: boeken gescheven door bekende onderzoeksjournalisten voor het brede publiek om awareness te creeeren. Vaak niet echt nieuw, maar breed gepromoot en vermarkt. 

Meer:  ‘‘Omscholing in crisistijd: kies voor jou relevante opleidingen’, ‘Wat is betekenisvol ondernemen?’ & ‘Waarom ‘Groeien zonder te groeien. Succesvol betekenisvol ondernemen?’ 

Daarnaast heb je ‘doe-boeken’, echte financieel-economisch boeken en ‘geld verdien boeken’ voor ondernemers.

Doe-boeken zijn boeken die je helpen om iets te doen. Ze worden ook wel ‘actie-boeken’ genoemd. Het zijn hulpmiddelen om bv succesvol je corporate te transformeren, succesvol te ondernemen en bv te overleven in deze tijd, gericht op de praktijk geschreven voor mensen met relevante kennis en ervaring.  

Die boeken kunnen je natuurlijk ook inspireren, maar het belangrijkste doel is iets concreets bereiken en liefst snel. 

Toen ik gisteren bij Paagman in Den Haag was kon je dat mooi zien aan deze drie boeken:

  • De Donut Economie: achtergrond-boek en inspiratie.
  • De fantoom groei: een boek door journalisten geschreven over dingen waar het grote publiek niets of weinig van af weet. Prima voor awareness creatie.
  • Groeien zonder te groeien. Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie: doe-boek & inspiratieboek. Een boek voor en door ondernemers. Met positieve voorbeelden uit iedere sector de laten zien dat de betekeniseconomie gewoon een goed business- en verdienmodel kan zijn onder bepaalde voorwaarden.

Wat jij ‘moet’ lezen weet ik niet. Dat hangt van je behoefte en je probleem af

Welk boek je je geld en tijd in stopt hangt van jezelf af. Dat is de echte kern van succesvol ondernemen in de betekeniseconomie: dat je van betekenis bent voor je klanten, zeker in tijden van crisis zoals nu. en dat je ze geen dingen aanbeveelt waar ze niets aan hebben. 

Tot snel,
Tony

p.s. Volg me op Linkedin of op Instagram

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started as digital business owner selling digital products in 2001 next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally.

You might like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.