Wat is een e-cover en wat kun je er mee? Updated for 2024

Updated: June 21, 2024

Hey hoe gaat het? 

we zijn met druk bezig met het voorbereiden van de lancering van ‘Groeien zonder te groeien. Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie’. 

Het boek, de checklists en de online video’s zijn nog niet uit, maar we kunnen al e-covers en mockups gebruiken om mensen aan de voorkant van boek en het hele pakket te laten wennen. 

Wat is een e-cover eigenlijk? Oorspronkelijk was het ‘de cover, de kaft van een e-book, een electronisch boek’: een e-book cover dus. 

Meer: ‘Geld verdienen met de virtuele eenmanszaak’  en ‘Wat is een solopreneur?’

Omdat een e-book een digitaal product is dat je niet kunt aanraken, is het verstandig om het toch te visualiseren. En daar gebruik je e-covers voor. Op deze manier zijn e-covers dus onderdeel van je ‘boek-marketing en promotie’ of beter gezegd ‘e-book marketing en promotie’.  

In sommige gevallen kunnen je klanten zowel een boek als een e-book versie van je boeken aanschaffen of tegenwoordig vaak zelfs ook verkorte audioboeken. Die worden steeds populairder. En daarnaast kun je webinars over en rond het boek over thema’s uit het boek geven en online workshops en online masterclasses verzorgen. En je kunt online tutorial video’s voor maken zoals ik ook voor ‘Groeien zonder te groeien’ zal laten doen. 

Voor al die toepassingen kun je ‘e-covers’ laten maken. Boven dit bericht en onderaan zie je voorbeelden van e-covers en mockups in de advertenties. ook daarvoor kun je ze dus gebruiken.

Wil jij e-covers gebruiken in jouw online business?

Als ik je kan helpen met jouw boek of e-book promotie & marketing of van je online services met je boeken, aarzel dan niet om me te bellen via Skype op tony.de.bree of wa via 06-34387806.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Je kunt me hier ook volgen op LinkedIn of op Instagram.

 

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!