Mijn persoonlijk verhaal over mijn 50plus startup Updated for 2024

Interview op FM.nl: 'Groeien moet niet. Op weg naar een nieuwe business mindset'.

Updated: May 25, 2024

View Post

Morgen. Volgens onderzoek van de Kamer van Koophandel is de gemiddelde zzp’er en mkb’er in Nederland 46 jaar oud en man. En dat herken ik wel uit mijn eigen ervaring met het online en offline coachen van veel 45plussers en vooral van de senior managers en executives die meedoen aan een van de varianten van ons blended learning Entrepreneurship programma.

Mijn ’50plus startup’ achtergrondverhaal.

Stap 1. Mijn vader ging in 1975 failliet en ik kreeg geen beurs.

Stap 2. Ik heb schoonmaakwerk moeten doen om mijn studie en onderhoud te kunnen betalen en daarbij nederigheid en aanpakken geleerd.

Stap 3: nadat ik bij de Amro bank werd aangenomen (1985) ben ik altijd als ‘plan b’ naast mijn werk in deeltijd blijven ondernemen als o.a. docent Bedrijfskunde aan het Ibo, toen nog in Zeist en als ghostwriter.

Stap 4. In 2001 ben ik begonnen met naast mijn werk bij Corporate IT Strategy van ABN Amro in deeltijd als mijn ‘plan b’ online geld te verdienen met mijn kennis en ervaring met o.a.

– on demand online consulting & online coaching;
– digital business development: schrijven en verkopen van eBooks, checklists & planners (in het Engels);
– het ontwerpen en produceren van online cursussen, mockups & korte social media video’s, zogenaamde ‘pitch videos’.

Met uiteindelijk mijn eigen virtuele organisatie zonder vast personeel! Mijn eigen unieke zakelijke ‘ecosysteem’ met meer dan 12.000 thuiswerkers, online freelancers en eenpitters wereldwijd waaronder veel vrouwen en veel 50plussers ‘working from home’ met mijn ’50plus startup’.

Stap 5. Eind 2011 heb ik de ABN Amro Bank verlaten en sindsdien ben ik een gelukkig mens en een succesvolle mannelijke 50plus ondernemer waarbij offline & online geld verdienen met mijn kennis en ervaring nog steeds centraal staat . En door dat ondernemen in deeltijd en met name sinds 2001 was ik na de eerste schrik toch ook goed voorbereid op corona. Ik was namelijk al gewend om veel online te doen en snel mijn verdienmodel aan te passen. 

Focus op dingen waar je volgens anderen goed in bent.

Ik heb geleerd om te focusen op wie ik ben en wie ik wil zijn en waar ik volgens anderen goed in. En die kerncompetenties en mindset als basis te gebruiken voor alles wat ik doe en de rest aan anderen over te laten!

Dingen waar IK goed in ben volgens anderen zijn 1) Overleven; 2) snel, goedkoop en tegen een lage prijs inkopen;  3) snel dingen loslaten en opnieuw beginnen; 4) naar kansen kijken in plaats van naar problemen; 5) heel snel lezen en heel snel schrijven (‘Overlevingstrategie voor startups’ in 1 week… en 6) eerlijk adviseren, trainen & coachen.  

Het goede nieuws is dat we allemaal kennis en ervaring hebben waar we uniek in zijn en waar we een verschil mee kunnen maken, zelfs in crisistijd. Mooi toch?

Meer weten?

Als je meer wilt weten over hoe jij het beste in deeltijd of full time een succesvol en gelukkig ’50plus startup’ oprichter en/of van bankier tot ondernemer, kunt worden, neem dan hier even contact met me op of bel of WhatsApp me op 06-34387806.

En let’s connect op Linkedin hier, ok? Tot snel.

Groeten,
Tony de Bree

p.s. Als je nu in de bancaire sector werkt, lees dan deze blogs en tips over ‘De bankier van de toekomst’ en de future skills die je waarvoor nodig hebt en als je als bankier overweegt om ondernemer te worden, lees dan ‘van bankier tot ondernemer’. 

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!