Welke future skills heb JIJ als bankier van de toekomst nodig? Updated for 2024

Welke skills heb JIJ nodig als bankier van de toekomst door Tony de Bree

Updated: May 25, 2024

Goedemorgen.

er wordt online veel gepraat, ook op sociale netwerksites zoals Linkedin, over ‘de bankier van de toekomst’ en toekomstige vaardigheden, future skills, in het bankwezen en welke vaardigheden, welke future skills je nodig zou hebben. Het antwoord op die vraag is wat mij betreft: ‘dat hangt ervan af’. Waarom?

1) Omdat er verschillen ‘soorten’ bankiers van de toekomst zijn:

  • 50plus bankiers (mannen of vrouwen);
  • young bankers (mannen of vrouwen).

2) Omdat er twee typen ‘De bankier van de toekomst’ vaardigheden nodig zijn om bv de Covid-19-crisis te overleven:

  • zachte vaardigheden (‘soft-skills’)
  • digitale vaardigheden (‘digital-skills’).

Lees ook: ‘Wat is persoonlijk right-skilling?, ‘Hoe om te gaan met ontslag?  & ‘Omscholing in crisistijd: kies voor jou relevante opleidingen’

3) Omdat er verschillende ‘De bankier van de toekomst’-functies en rollen mogelijk zijn voor jou persoonlijk.

Er zullen verschillende toekomstige rollen zijn in corporate banking en er zullen toekomstige rollen zijn als zelfstandig ondernemer in het bankwezen, als oprichter van een startup of als manager van bijvoorbeeld een scale-up. En je kunt deze regels bijvoorbeeld combineren als parttime online ondernemer zoals ik dat sinds 2000 deed als mijn plan-b.

Vandaag hulp nodig bij je persoonlijke ‘bankier van de toekomst’ right-skillingplan?  

Als je nu een start wilt maken met je eigen persoonlijke right-skilling plan als  ‘De bankier van de toekomst’, bel me dan vandaag op 06-34387806 of stuur me hier een e-mail om nu een gratis online afspraak te maken.

Tony de Bree werkte 26 jaar bij ABN AMRO en maakte sinds 2000 en 2011 met vallen en opstaan de transitie van ‘bankier naar ondernemer’ met zijn eigen “plan b”. Hij is een digitale strategie en adviseur, spreker, docent en business coach en seriële schrijver van een groot aantal how-to-books en eBooks in het Nederlands en Engels. Sinds het begin van de Covid-19 crisis helpt Tony corporates, startups & scaleups om de crisis te overleven en een kleine groep (ex) executives om de transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken als een succesvolle zelfstandige hybride ondernemer of b.v. een succesvolle oprichter van een FinTech- of RegTech-startup.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!