Succesvolle ondernemers gaan om met tegenslagen Updated for 2024

'Succesvolle ondernemers gaan om met tegenslagen' door Tony de Bree

Updated: June 21, 2024

Introductie.

Wist je dat succesvolle mensen met tegenslagen om kunnen gaan? Het is echt waar. Als je de verhalen of profielen van de meest succesvolle mensen ondernemers leest, zelfs tijdens de Corona-crisis, zoals in ‘Groeien zonder te groeien’, zul je versteld staan ​​hoe ongunstig hun situatie was of wat ze persoonlijk of zakelijk overkomen is. Ze vertellen vaak persoonlijk verhalen waar je van kunt leren en die jezelf ook kunt gebruiken om tegenslagen te overwinnen.

Je moet dus vooral naar authentieke verhalen van succesvolle ondernemers lezen en naar echte authentieke ondernemers luisteren en niet naar populaire marketing en sales verhalen van zogenaamde duurzame ‘corporates. Als je dat doet, zul je zien dat ze juweeltjes bevatten in de vorm van tips, lessen en soms onnavolgbare quotes. En dat kan jou allemaal weer helpen om in actoe te komen en je eigen weg te kiezen. Net zoals zij gedaan hebben.

De manier waarop zij met de situaties zijn omgegaan, is dus vaak ook een inspiratiebron. Als je geïnspireerd raakt, vergroot je je kansen om met je problemen om te gaan, zelfs in crisis situaties zoals nu. Maar pas op, inspiratie is mooi, maar je moet ook tot actie overgaan en niet je tijd verspillen met de verkeerde webinars en managementboeken.

Meer: ‘7 tips om positief te blijven tijdens deze crisis’ en ‘Wat is de ‘Groeien moet’ industrie in Nederland?’

Het lezen van de verhalen van succesvolle mensen zoals in Groeien zonder te groeien, laat zien dat ze net als de rest van ons zijn. Er is niets bovenmenselijks aan hen dat hen naar hun successen heeft geleid. Je zult snel een gemeenschappelijk thema vinden onder degenen die met tegenspoed worden geconfronteerd en dat is….. om kunnen gaan met tegenslagen en van betekenis zijn en blijven voor je klanten en de omgeving.

Zij hebben gemeen dat ze allemaal doorzettingsvermogen hebben en positief blijven. Deze twee attributen kunnen je ver brengen in iedere situatie en in iedere sector: van de advocatuur tot en met de landbouw, de bouw en de zorg zoals de 3 intrapreneurs en de 22 entrepreneurs in ‘Groeien zonder te groeien’ je vertellen met hun persoonlijke verhalen.

Maar je kunt zoveel verhalen van succesvolle ondernemers lezen als je wilt of naar ze luisteren. Maar als je geen actie onderneemt, zal het weinig helpen. Op dat moment word je niets meer dan een dromer. Dromen hebben is goed, maar je moet ervoor zorgen dat je actie onderneemt tegen die dromen.

Dus neem nu contact met me op om te kijken hoe jij in jouw situatie tot actie kunt overgaan door te ‘groeien zonder te groeien’ met behulp van ICT in jouw tak van sport. Om ook succesvol te ondernemen in de betekeniseconomie, online & offline.

Skype me op tony.de.bree of whatsapp of bel me op 06-34387806.

Succes en houd je aan de 1,5 afstand, ok?
Tony de Bree

p.s.

Volg me op LinkedIn of op Instagram.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

error: Content is protected !!