‘Duurzaam Kapitalisme’ eindigt waar ‘Groeien zonder te groeien’ begint

Willem Schramade over Groeien zonder te groeien. Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie_review door Tony de Bree

View Post

Goedemorgen,

heb het boek van Willem Schramade, ‘Duurzaam kapitalisme’ dat hij mij toestuurde gelezen. 

Een goed overzicht. 

Het is een goed overzicht van ontwikkelingen en modellen rond sustainable finance en wat er in de praktijk misgaat. Het meeste was mij wel bekend vanwege mijn eigen verleden in de wereldwijde bancaire sector en in finance inclusief de financiele crisis en de echte oorzaken daarvan. Dat neemt niet weg dat het een goed en leesbaar overzicht is dat Willem geeft. 

‘Hoe we er gaan komen’ .

Het laatste hoofdstuk van het boek van Willem heet ‘Hoe we er gaan komen’. Met o.a. ‘Op weg naar een beter verhaal: loslaten en opbouwen’, ‘Vragen en actiepunten’ en ‘Nu aan de slag’. 

Willem geeft daarin aan zoals de titel van het hoofdstuk al weergeeft, hoe we daar naar zijn mening zouden moeten komen. Daarbij speelt inderdaad een beter verhaal een belangrijke rol en ‘nu aan de slag’ in plaats van blijven praten en discussieren. Helemaal mee eens.  

Meer: Willem Schramade van ‘Duurzaam kapitalisme’ over ‘Groeien zonder te groeien” & ‘‘Donut economie, Fantoom groei en Groeien zonder te groeien’

Conclusie: ‘Duurzaam kapitalisme’ eindigt waar ‘Groeien zonder te groeien’ begint

Als je het goed bekijkt, zijn ‘Duurzaam kapitalisme’ en ‘Groeien zonder te groeien’ complementair aan elkaar. ‘Groeien zonder te groeien’ geeft aan de hand van het hoofdstuk over minimalisme en een groot aantal concrete voorbeelden antwoord op de twee laatste vragen van Willem ‘Wat kunnen jouw gedrag en kapitaal bereiken?’ en ‘Hoe we er gaan komen?‘. Mooi toch?  

Tot snel,
Tony

p.s. Volg me op Linkedin of op Instagram

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started making money online from home with digital products next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally with on demand consulting and blended learning programs.

You might like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.