Van bankier tot ondernemer – FREE at last!

'Van bankier tot ondernemer - 9 jaar geleden' door Tony de Bree

Goedemorgen.

9 jaar geleden rond deze tijd, ging de slagboom bij Operations NL bij ABN Amro in Amsterdam Zuid-Oost voor de laatste keer voor me open. En weet je wat? Ik voelde me opgelucht. Ik voeld me alsof ik uit de gevangenis was losgelaten.

Ik vertrok ‘opgelucht’ als hoger kader bij ABN-AMRO en schreef o.a. ‘Dagboek van een bankier’ en Geld verdienen met jezelf voor ervaren hoogopgeleide managers en medewerkers die in de financiële sector en daarbuiten hun vaste baan kwijtraken en voor andere starters met gene of weinig geld.

In een nieuwe serie blogs onder de titel van bankier tot ondernemer deel ik mijn relevante ervaringen over wat wel en niet werkt inclusief in deze Corona-crisis, en waar als ex-senior-manager of als medewerker in de financiële sector, maar ook daarbuiten, wel echte kansen liggen.

Lees ook:  Wat is personal right-skilling?’  , ‘Hoe kies je de beste coaching in crisistijd voor jou persoonlijk? & Koop geen ‘groeien moet’ managementboeken meer’

De transitie van bankier en corporate werknemer in het algemeen tot ondernemer is niet eenvoudig

Er wordt veel gesproken over transitiemanagement van organisaties of van onze hele samenleving, maar eigenlijk wordt er veel te weinig aandacht besteed aan de transitie van iemand met een vaste baan naar de onzekere situatie van een lager inkomen en weer helemaal opnieuw moeten beginnen.

Het goede nieuws is dat het veel mensen in verschillende sectoren ook lukt. Wat daarbij enorm helpt is positiviteit en als je veerkracht toont zoals Pernille La Lau , bekend van o.a. ‘Koffietijd’ van RTL en Richard Otto ex-eigenaar van mobilemarkting.nl en nu succesvol oprichter van high-tech  startups als

Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar bij ABN AMRO en maakte zelf met veel ups en downs succesvol de transitie van bankier tot ondernemer met zijn eigen ‘plan b’. Hij is adviseur, spreker, docent en business coach en serieel schrijver van een groot aantal doe-boeken. Tony begeleidt startende en actieve ondernemers de crisis te overleven.  en hij help een kleine groep (ex-)executives en (ex-) medewerkers bij o.a. financiële instellingen om de transitie ‘van bankier tot ondernemer’ naar succesvol ZZP’er of succesvol oprichter van een FinTech-startup te maken. 

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!