Hoe maak ik de beste carriereswitch?

Hoe maak ik de beste carriereswitch? door Tony de Bree

Goede middag,

is dat online thuiswerken je eigenlijk best wel goed bevallen en heb je helemaal geen zin om terug naar kantoor te gaan? Of verlies je je vaste baan door Corona? Dan is het hoog tijd om na te denken over een carrièreswitch. Ik weet uit eigen ervaring (zie hier) en van veel mensen die ik sinds 2011 heb mogen helpen, dat een carrièreswitch moed vraagt, zelfinzicht en doorzettingsvermogen.

Dat maakt een carrièreswitch in deze tijd vaak extra uitdagend. Zeker als je eerlijk advies wilt hebben over wat voor jou de beste stap, wat voor jou de beste optie is.

Een voor jou persoonlijk succesvolle carrièreswitch kun je op verschillende manieren bereiken, maar welke opties voor jou als persoon het meest realistisch zijn, is een andere zaak.  Ontdek nu op welke manieren je van carrière kunt switchen en waarom je soms van baan moet veranderen.

Dit is wellicht het moeilijkste en tegelijk het leukste van een carrièreswitch. Bij een carrièreswitch maak je niet alleen een beroepskeuze, maar je maakt vooral ook een keuze voor op welke manier je de komende periode in je leven wilt doorbrengen, voor een bepaalde levensstijl.  

‘Je maakt vooral ook een keuze voor een bepaalde levensstijl’. 

Werk bijvoorbeeld om te leven of leef je om te werken? Wat word je nieuwe uitdaging, wie wil je zijn? Wat is jouw droom? Pas als je weet wat belangrijk voor je is, kan je priveleven gelukkig en in je werk succesvol zijn, of dat nu in een nieuwe vaste baan of als ondernemer is.

Daarbij hanteer ik twee stelregels:

Mijn eerste stelregel is dat je zowel privé als zakelijk niets moet. Niemand dwingt je om in je persoonlijke leven als maar meer geld, bezit of status na te streven en je daarvoor in de schulden te steken.

En hetzelfde geldt voor ondernemers: niemand dwingt je om steeds meer te ‘moeten groeien’, in al die ‘groeien moet’ mythes te geloven en maar mee te lopen met wat veel mensen uit het groeien moet ecosysteem vaak uit eigen belang beweren en zeggen.

‘Je moet helemaal niets, tenzij je daar zelf voor kiest’. 

Mijn tweede stelregel is dat je als ondernemer in iedere tak van sport succesvol kunt zijn door van betekenis te zijn voor je klanten en door slim klein te blijven met behulp van ICT.

‘In iedere bedrijfstak kun je met een klein bedrijf met ICT-hulpmiddelen relevant zijn zonder te hoeven groeien’.   

Een mooi voorbeeld daarvan is De Virtuele Eenmanszaak die ik zelf in 2001 als ‘plan b’ startte en waarmee ik leerde online geld te verdienen met digital products’ als Engelstalige eBooks vanuit huis naast mijn baan bij ABN Amro. 

Wil je een eerlijk advies of relevante coaching in crisistijd over wat voor jou als persoon de meest realistische ‘werkopties’ zijn, neem dan contact met me op via 06-34387806.

Tot snel

Tony

Tony de Bree werkte 26 jaar bij ABN AMRO en maakte zelf vanaf 2001 tot 2011 de transitie van bankier tot ondernemer in een aantal soms moeilijke en pijnlijke stappen. Tony heeft als persoonlijke missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om de voor hunzelf en hun omgeving juiste keuzes te maken tijdens de huidige crisis.

Let’s connect op LinkedIn hier en op Twitter: @tonydebree (in het Engels)  @dagboekbankier (in het Nederlands) en @fintechtrends  (in het Engels).

About the Author: tonydebree

Tony de Bree is a born survivor. He worked 26 years in global banking & finance. As turnaround manager and in corporate strategy & change, outsourcing, offshore banking & splitting up ABN Amro Bank globally. In 2001 he started as digital business owner selling digital products in 2001 next to his dayjob at ABN Amro Bank as 'plan b'. In 2011, he became independent business owner helping C-level, startups, scaleups & SMEs to survive and grow personally.

You might like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.