Goedemorgen.
er wordt online veel gesproken over de bankier van de toekomst en en DE future skils die je nodig zou hebben. In dit blog legt Tony de Bree uit dat DE future skills in banking & de financiele dienstverlening in het algemeen, niet bestaan en dat het in de praktijk om verschillende soorten future skills en right-skilling en vooral digital right-skilling gaat.
Introductie.
Als je online berichten op o.a. LinkedIn, leest gaat het vaak of eigenlijk meestal over de corporate vaardigheden die je nodig zou hebben om je baan te houden bij een grootbank of een andere grote financiele instelling bv. Wat dat zijn, corporate vaardigheden?
Corporate vaardigheden.
Corporate competenties of corporate vaardigheden zijn specifieke, persoonsgebonden eigenschappen die tot uiting komen in succesvol gedrag binnen een grote corporate organsiatie. Die competenties bepalen of jij geschikt bent voor een specifieke functie en of je past binnen de organisatiecultuur van een grote traditionele corporate.
Lees ook: ‘Wat is persoonlijk right-skilling?, ‘Bankier van de toekomst blended learning programma’s’, ‘Heb jij een plan-b als je je baan verliest?’ & ‘Wat is jouw online plan-b?’
Daarnaast heb je verschillende soorten toekomstige vaardigheden die je nodig hebt als ondernemer. Aan de ene kant specifieke sociale vaardigheden en aan de andere kant specifieke digitale vaardigheden als je bv:
- voor jezelf wil beginnen als zzp’er met je virtuele eenmanszaak;
- je eigen startup wilt beginnen, al dan niet in FinTech of RegTech bv;
- als je voor een startup, scale-up ok MKB-bedrijf wilt gaan werken.
- als je online of hybride consultant, trainer, coach of mentor wilt worden binnen of buiten de bancaire sector
Als je vragen hebt, schroom dan niet om me even hier te emailen, ok?
Later…
Tony de Bree werkte 26 jaar bij ABN AMRO en maakte zelf succesvol de transitie van bankier tot ondernemer met zijn eigen ‘online plan b’. Hij is adviseur, spreker, docent en business coach en serieel schrijver van een groot aantal doe-boeken. Tony begeleidt bedrijven de crisis te overleven en een kleine groep (ex-)executives en (ex-) medewerkers bij o.a. financiële instellingen en andere corporates om de transitie ‘van bankier tot ondernemer’ met een aantal verschillende on demand blended learning opties.