Houd op met klagen en kom uit je luie stoel Updated for 2024

'I've got 99 problems and one of them is me' by Tony de Bree

Updated: June 23, 2024

Hoi, hoe gaat het met je?

Heb je goed geslapen? Ik wel … zoals altijd gelukkig.

Een van de dingen die me echt opvalt sinds we in ‘intelligente lockdown’ zitten, is het verschil tussen hoe mensen reageren: sommigen van ons zien kansen en proberen die te grijpen en anderen zijn zelfgenoegzaam, waaronder jammer genoeg veel journalisten op radio, tv en in de grote dagbladen. Die blijven maar klagen en ‘mauwen’ en anderen de schuld geven. 

Het is ‘de schuld’ van Rutte, van het RIVM, van Hoekstra, van Koolmees…..van iedereen behalve zijzelf. Het gedrag van een verwend en zelfgenoegzaam kind.

Zelfgenoegzaamheid gaat hand in hand met ontkenning.

Je ontkent dat je zelfgenoegzaam bent, je ontkent dat je je verveelt en je ontkent dat je iets moet veranderen. Komt het je bekend voor? Het is normaal dat we in een alledaagse routine worden gezogen, vooral als we gedwongen zijn om thuis te blijven zoals nu, elke dag door te gaan zonder een sprankje opwinding of afleiding ….. als je temninste verwacht dat anderen dat altijd voor jou verzorgen tenminste. Dan blijf je in je luie stoel zitten, gaat lekker zitten klagen en mauwen op LinkedIn en zegt dat anderen het allemaal anders doen en verkeerd zien. 

Maar als je zelf eens een schakelaar in je hoofd om zou zetten, dan zou je je realiseren dat je je eigen leven kunt veranderen en dat je dat kunt. Dan zie je ook de dingen die je tegenhouden om in beweging te komen en bovenaan die lijst zal waarschijnlijk … jij staan.

Ik zeg niet dat je een probleemgeval bent – dat kan ik niet beoordelen. Ik zeg wel dat als je je zelf hierin herkent, dat je een aantal problemen hebt waaraan je moet werken. Misschien is het een slechte gewoonte, of misschien zijn het je ‘asociale neigingen’. Misschien heb je het moeilijk om uit je comfortzone te komen.

Wat het precies is, zal je duidelijk worden als je zelf werkt aan het zo snel mogelijk veranderen van je eigen leven. Het is misschien niet direct vandaag, maar zolang je openstaat voor persoonlijke veranderingen die JIJ stap voor stap kunt invoeren, dan ben je op de goede weg naar een nieuwe en verbeterde levensstijl en stap je uit je luie stoel zoals de man in deze cartoon uit mijn Nederlandse boek ‘Geld verdienen met jezelf’ uit 2015 (!) ook zou moeten doen. 

Of hij het al dan niet doet is trouwens niet interessant.Hhet gaat er om wat JIJ doet met je leven. Of je nu executive, medewerker of ondernemer bent.

Het gaat er niet om wat iemand anders doet, maar wat jij doet. Het is JOUW leven. 

Stuur me een email via dit formulier als je vragen of suggesties hebt of als je wilt dat ik je help om jouw ‘knop’ om te zetten als je dat echt wilt om er samen uit te komen.

Nog een prettige dag en #blijfthuis en #houdafstand

Tot snel,
Tony de Bree

p.s. Volg me hier op LinkedIn. En neem contact met me op via Skype op tony.de.bree.

About the Author: tonydebree

Tony de Bree worked in Financial Services including in corporate venturing and e-commerce for 26 years and he made the transition from banker to entrepreneur working from home and making money online with his own "online plan b" with digital products as side-hustles in 2000 and as hybrid business owner since 2011. Since the beginning of the Covid-19 pandemic, he helps corporates, small business owners, startups & scaleups to define and implement the best digital survival strategy and he helps managers and employees to become a successful entrepreneur with a personal digital-right skilling plan.

You might like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!